≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvanično: Makabi domaćin u Beogradu za mečeve Evrolige!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izraelski tim će u Beogradu biti domaćin evroligašima

  • 16
KK Makabi Tel Aviv Foto: MN Press

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva igraće kao domaćini svoje naredne mečeve u Evorligi u Srbiji, i to u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Naime, na sastanku održanom 24. oktobra u Istanbulu, akcionari Evrolige su se složili da će Makabi igrati sve svoje naredne domaće utakmice u glavnom gradu Srbije.

Makabi će prvu domaću utakmicu igrati protiv Bajerna 9. novembra. Utakmica šestog kola Makabija sa Real Madridom, koja je prvobitno bila zakazana za 2. novembar, odložena je i odigraće se u kasnijem terminu.

Ova odluka je doneta zbog nemogućnosti održavanja utakmica u Tel Avivu usled bezbednosnih problema proisteklih iz aktuelnog oružanog konflikta u tom regionu.

Makabi je dobio podršku gradske opštine Beograd i Vlade Srbije i vodiće razgovore o neophodnim bezbednosnim merama koje će štititi integritet svih pojedinaca, što ostaje apsolutni prioritet za Evroligu i njene klubove. Pomenute bezbednosne mere će biti predočene kancelariji Evrolige i ostalim timovima na pregled.

- Evroliga (EB) je zatražila od Hapoelq da pronađe alternativnu arenu van Izraela za održavanje svojih narednih domaćih utakmica u Eurokupu. EB će nastaviti da prati razvoj situacije, ostajući u kontaktu sa svim relevantnim stranama, i obavestiće o eventualnim izmenama u vezi sa gorenavedenim odlukama ako bude potrebno - stoji u saopštenju takmičenja.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović u Tel Avivu analizirao detalje poraza od Makabija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA