Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Vučić pred dolazak Makabija: "Ovde ne postoji niko ko mrzi Arape i Jevreje"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Vučić veruje da Srbija može da obezbedi mirno odigravanje utakmica

  • 0
Košarkaši Srbija reprezentacija Aleksandar Vučić prijem Foto: Kobra

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je za RTS da je Srbija spremna za bezbednosni izazov u vezi sa predstojećim dolaskom izraelskog košarkaškog kluba Makabi u halu Pionir.

- Nas čekaju teški izazovi po svakom pitanju u uslovima gotovo religioznih sukoba u svetu i velike podele. Kod nas će uskoro da dođe ponos Izraela, Makabi, da igra košarku u Pioniru. Vi znate šta sve to podrazumeva i šta to sve znači - rekao je Vučić povodom odluke rukovodstva Evrolige da klub kao domaćin igra utakmice u Beogradu.

Istakao je da je to velika čast za Srbiju, jer oni znaju da nije svaka zemlja u stanju da osigura bezbednost tom prilikom.

- Oni znaju da u ovoj zemlji ne postoji niko ko mrzi Arape i Jevreje. Mi želimo da se tamo uspostavi mir i da živimo normalno i sa jednima i drugima - dodao je Vučić.

Španci i Turci su se prethodno pobunili na bordu Evrolige i tražili da izraelski tim bude uklonjen iz takmičenja dok se situacija ne primiri.

Prvo gostovanje Makabi je igrao u Valensiji i tom prilikom je hotel, put do arene i samu arenu pre, tokom i nakon utakmice obezbeđivalo oko 700 pripadnika policijskih snaga.

Prvu utakmicu Makabi će kao domaćin odigrati u Beogradu 9. novembra protiv Bajerna.

(Telegraf.rs)

Video: Svečani doček "Orlova": Vučić poručio košarkašima da želi zlato na Olimpijskim igrama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA