≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Agoniju Baskonije ne zaustavlja ni odlični Marinković, Virtus "pokvario" debi Poceka na klupi Asvela

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neivesno je bilo do samog kraja

  • 3
KK Panatinaikos KK Baskonija Printscreen: Twitter/@EuroLeague

Košarkaši Asvela doživeli su i pei uzastopni poraz u Evroligi pošto su, posle drame, poraženi od Virtusa 87:84. 

Ni temperamentni Đanmarko Poceko nije uspeo da prodrma francuski tim koji, ni posle smene Ti Džej Parkera, nije uspeo da upiše trijumf. Ipak, za razliku od prethodnih mečeva, Asvel je od početka do kraja igrao dobro, drugačije i sa mnogo više energije.

Tako, meč je prelomljen u poslednjem minutu. Ipak, promašena trojka za produžetak uticala je da italijanski tim iz ovog meča izađe kao pobednik.

Naravno, Poceko je na svom evroligaškom debiju pred svojim navijačima prikazao da će u narednim nedeljama uraditi sve kako bi njegov tim počeo da pobeđuje.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kordinije sa 20 poena, pratio ga je Šengelija sa 18, a Belineli je postigao 16, a Ognjen Dobrić 5. U poraženom timu, Fal je postigao 16, pratio ga je Lovernj sa 14, a Skot je upisao 13 poena.

Košarkaši Panatinaikosa ubedljivo su savladali Baskoniju 95:81, a odličan meč odigrao je reprezentativac Srbije i košarkaš španskog tima, Vanaja Marinković.

Od početka meča viđen je neiszvestan meč u kojem niti jedan niti drugi tim nisu uspevali da dođu do osetnije prednosti. Ipak, u poslednjih deset minuta Panatinaikos pravi seriju 11:2, a stečenu prednost Grci su uspeli da sačuvaju, i uvećaju, do samog kraja.

Najefikasniji u timu Panatinaikosa bio je Lesor sa 23 poena, a pratili su ga Gaj sa 13 i Slukas sa 12. U poraženom timu istakao se Markus Hauard sa 22 poena, Niko Manion je upisao 17, baš kao i srpski internacionalac Vanja Marinković.

U poslednjem meču 5. kola Fenerbahče je na gostovanju slavio protiv Bajerna. Baš kao što je to bio slučaj i u prethodno odigranim susretima ovog petka, i meč u Minhenu rešen je na samom kraju. Fenerbahče je diktirao ritam, imao prednost, ali se tim Pabla Lasa ozbiljno približio na samom kraju meča.

Ipak, greške Bonge na samom kraju, kada je izgubi loptu, a onda i napravio faul, rešile su pitanje pobednika.

Evroliga, 5. kolo

Četvrtak

Partizan - Crvena zvezda 88:86

Alba - Milano 85:82

Real - Barselona 65:64

Monako - Makabi 107:79

Olimpiajkos - Anadolu Efes 75:57

Petak

Žalgiris - Valensija 72:87

Asvel - Virtus 84:87

Panatinaikos - Baskonija 95:81

Bajern - Fenerbahče 67:76

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA