Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvršni direktor Evrolige otkrio hoće li biti proširenja takmičenja naredne sezone

Vreme čitanja: oko 1 min.

A poznato je da će ući novi klubovi...

  • 1
Evroligaška lopta Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Luciano Lima / imago sportfotodienst / Profimedia

Evroliga je već drugu godinu zaredom u istom formatu sa istim klubovima i nakon prethodnog proširenja sa 16 na 18 klubova nije bilo većih promena.

Za narednu godinu se očekuje da će sastav timova biti nešto drugačiji, pa se spekuliše o potencijalnom ulasku Pariza i ekipe iz Dubaija.

Još uvek nije poznato, ali sa sigurnošću se zna jedno, a to je da u sezoni 2024/25 neće biti proširenja Evrolige, o čemu je pričao izvršni direktor takmičenja Paulijus Motijeunas.

- Trenutno ne idemo na proširenje. Ne razmišljamo o tome za sledeću sezonu - počeo je Litvanac.

Prokomentarisao je tržišta Londona i Pariza, ali ne misli da je vreme da ti klubovi još uvek uđu u ligu.

- Očigledno, London i Pariz su ključna tržišta. Uvek smo pričali o tome, da je to odlična prilika za Evroligu da tu uđe. Ali mislimo da još nisu sazreli. Zaista sam srećan što oba tržišta imaju timove u Evrokupu i to je prvi korak za igranje u Evroligi. Mediji kažu da je Pariz vlasnik džokera za Evroligu sledeće sezone... to nije tačno. Ako osvoje Evrokup, očigledno mogu da budu u Evroligi. Ali u ovom trenutku, to su lažne informacije. Analiziramo tržište, gledamo kako se igraju timovi i podržavamo ih da igraju u Evrokupu kao i za ostale timove. Volimo ovo takmičenje, ali razgovori o vajld karti nisu tačni. Nema planova za proširenje sledeće sezone. Ključ uspeha u Evroligi je sistem, tako da ne planiramo da ga menjam - rekao je Motiejunas.

(Telegraf.rs)

Video: Reakcija Teodorosa Papalukasa kad su Grobari zagrmeli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SaNDzAK AiRLiNES

    31. oktobar 2023 | 22:53

    Spas eveolige su konferencije kao u NBA .... Istok - zapad ... za pocetak dvije ... sa po 10 timova ..... sa tim si se stvorila jaka liga sa mogucnoatima ispadanja iz lige i ulazenja nogih timova ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA