Vreme čitanja: oko 2 min.

Telegraf u Barseloni (2): Posetili smo šop kluba, cene su astronomske, a za košarku jedva i da mare

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pomalo čudno, ako se sve u obzir uzme...

  • 2
Shop Barselona Telegraf u Barseloni Foto: Telegraf/Stefan Lazarević

Barselona je grad sa mnogo prelepih stvari, ali, kuda god bi krenuli, asocijacija je samo jedna - njihov fudbalski klub. Zbog toga, Telegraf je odlučio i da poseti "sveto mesto" ovog grada i ode u šop ovog poznatog kluba.

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Barselone meč 7. kola Evrolige, što je bila i izvrsna prilika za posetu ovom gradu u Kataloniji, gradu koji je sportski obojen, ali i nastrojen. Tačnije, ne ni toliko sportski, koliko fudbalski.

Drugi sportovi - teško da ih i zanimaju.

Simpatična scena se dogodila i u trenutku dok sam kupovao magnete, kada je lokalni prodavac upitao odakle smo, kada je dobio odgovor da smo ovde zbog Zvezde, košarke i Evrolige, samo je odmahnuo rukom i rekao - "Beograd, Zvezda, košarka? To se igra ovde, večeras? Nisam znao za to".

To je suština čitave priče.

Svakako, fudbal je njihova priča, njihova pasija, što se moglo videti i u kompleksu koji se pruža, gde se nalazi Palau Blaugrana i gde se nalaze muzej, šop i raznorazne stvari koje bi pre svega trebalo da animiraju decu.

Kako običaj nalaže, zakoračili smo u šop i ostali u čudu.

Unutra je poput raja za bilo kog fudbalskog fanatika, čak tri sprata čudesa, fudbalski dresovi iz raznih decenija, replike, originali, onda majice koje sada imaju čuveni logo "Roling Stonsa", onda dukserice... Razne kolaboracije sa Najkijem, ali i pregršt đakonija.

Igračke, flašice za vodu, privesci... Sve se to nalazi na tom, glavnom spratu. Cene za sve to nisu nimalo naivne, obične majice koštaju 30 evra, one sa kragnom su 45, bilo koji šal je 25 evra, a flašice za vodu su identične cene.

Dresovi, u zavisnosti od toga da li su replika ili original, koštaju 60 ili 120 evra, dok se i dukserice mogu pronaći po istoj ceni. Privesci su možda i najbolji, pošto koštaju "samo" sedam evra po komadu.

To je makar što se tiče prvog sprata, kada je reč o drugom, tu se nalazi ono posvećeno damama, njihovom ženskom fudbalskom klubu. Tamo su cene identične, samo je asortiman malo drugačiji.

Takođe možete pronaći ženski fudbalski dres po istoj ceni kao i muški, majice, kačkete...

Sve što poželite, a retko šta ćete moći da kupite za manje od 25 evra, osim priveska.

A na kraju, kada se spustimo nivo ispod, gde je dečji deo, tu se nalazi ono za šta ljudi u Barseloni i ne mare.

Tu je odeljak košarkaškog kluba, koji u svojoj ponudi ima dresove za ovu sezonu, koji koštaju 70 evra, ima nekoliko majica, nekoliko dukserica i to je to.

Njihove majice su čak i skuplje, koštaju 35 evra, a prilagođene su za treninge, tako da... Izuzev toga, imaju i dresove na kojima je Blaugrana, oni su čak 25 evra, ali, to teško da iko i kupuje.

Kada se sve to pogleda, nije ni čudo što je čovek iz gornje priče i dao takav dojam da ne zna da se košarka i igra večeras u Palau Blaugrani.

(Telegraf.rs)

Video: Nedović oprezan pred Barselonu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    10. novembar 2023 | 16:18

    Naravno da nikog ne interesuje kad igra FMP, to je kao da Partizan igra protiv Leskovca.

  • Boske100

    10. novembar 2023 | 17:38

    Ali barem prodaju original dresove, a ne kao kod nas, dres KK CZ, made in pijaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA