Vreme čitanja: oko 2 min.

Real i dalje ne zna za poraz, Olimpija razbila Efes, Makabi se "namučio" protiv Fenera

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zanimljivo je bilo na košarkaškim terenima širom Evrope

  • 0
Tuča Košarka Real Madrid Partizan Foto: Profimedia/900/Cordon Press

Osim meča Crvene zvezde i Olimpijakosa, u Evroligi su odgirane još tri utakmice, u okviru devetog kola.

Najubedljivija pobeda viđena je u Madridu, gde je Real slavio protiv Monaka sa 91:73. Mnogo bolji bili su "Kraljevići" u gotovo svakom minutu meča, osim u poslednjoj deonici, u kojoj je Monako uspeo da makar malo, ublaži poraz.

Najefikasniji u dresu Madriđana bio je Džanan Musa sa 21 postignutim poenom, a pratio ga je Serhio Ljulj sa 14. Na drugoj strani, Montijunas je ubacio 14, uz dva skoka, dok je Majk Džejms meč završio sa 13 poena, četiri skoka i pet asistencija.

Real je tako ostao neporažen na prvom mestu sa skorom 8-0 i utakmciom manje, dok je Monako na šestom mestu uz skor 5-4.

I milanska Olimpija bila je ubedljiva, savladavši Efes sa 92:76. Gostima iz Turske nije pomogao ni raspoloženi Klajburn koji je postigao 18 poena, dok je Tompson meč završio sa 17. Na drugoj strani, Šilds je ubacio 18 poena, a pratili su ga Hol sa 15, Mirotić sa 14, i Meli, koji je meč završio sa "dabl-dabl" učinkom od 13 poena i 10 skokova.

Nikola Mirotić Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip / PA Images / Profimedia

Olimpija je tako došla do treće pobede u sezoni i nalazi se na 16. mestu sa skorom 3-6, dok je Efes na 11. mestu sa skorom 4-5.

Najneizvesnije bilo je u Beogradu, gde je Makabi slavio u neizvesnom meču protiv Fenerbahčea sa 78:73. Iako su Biberović i Vilbekin ubacili po 18 poena, uz Hejsa koji je dao 16,  Makabi je na krilima Lorenca Brauna koji je bio najraspoloženiji u izraelskom timu sa 18 poena, uspeo da slavi. Brauna je pratio slalni Kolson, koji je upisao dabl-dabl, sa 13 poena i čak 14 skokova.

Makabio je tako došao do pete pobede ui sezoni, i sa utakmicom manje se nalazi na 5. mestu sa skorom 5-3, dok je Fenerbahče na osmom mestu sa skorom 5-4-

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA