Vreme čitanja: oko 1 min.

Barselona na krilima Jana Veselog savladala Valensiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Leteći Čeh" zabeležio je 17 poena

  • 0
Nikola Kalinić KK  Barselona -  KK Crvena Zvezda Foto: Javier Borrego / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkaši Barselone savladali su Valensiju sa 74:70 u okviru 9. kola Evrolige. Tim iz Blaugrane je tek u poslednjoj deonici slomio otpor gostiju i stigao do važne pobede.

Barselona je dobro otvorila meč, te posle prve četvrtine imala prednost od 25:16. Ipak, u nastavku je tim igrao sa oscilacijama što je Valensija donekle i iskoristila pa je na odmor otišla sa samo pet poena zaostatka (37:32).

Gostujući tim je nastavio da topi vođstvo Barselone, čak je na pet minuta pre kraja uspeo i da povede, ali više od toga nije mogao.

Na četiri minuta pre kraja meča povredio se Stefan Jović, koji je zaradio povredu skočnog zgloba. Još uvek nije poznat stepen povrede srpskog reprezentativca, kao ni koliko će odsustvovati sa terena.

Nakon toga ušlo se u neizvesnu završnicu. Nikola Kalinić pogodio je trojku za +8 svog tima na dva minuta pre kraja, ali se Valensija nije predavala.

Posle promašene trojke Satoranskog veseli je poentirao za nedostižnih +4 za svoj tim.

Što se košgeterskog učinka tiče, kod Barselone su se posebno istakli Veseli sa 17 i  Abrinjes sa 12 poena, dok su kod Valensije bolji od ostalih bili Džons sa 15 i Ingls sa 13 poena.

Barselona je sada na skoru 7-2, dok Valensija ima 5-4.

(Telegraf.rs)

Video: Kalinić nije iznenađen otporom Zvezde: Svaka utakmica u Evroligi je teška

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA