Vreme čitanja: oko 1 min.

Žalgiris doveo pojačanje iz NBA lige! Litvanci se ne šale ove sezone

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavljaće važan šraf

  • 0
Edmond Samner Printskrin: Youtube / ZH Highlights

Ekipa Žalgirisa će u nastavku sezone u Evroligi, kao i u domaćem šampionatu, biti jači za veoma važno ime. Litvanska ekipa je veoma blizu dovođenja igrača iz NBA lige, Edmonda Samnera, koji je prethodnih šest godina proveo u NBA ligi.

Edmond Samner bi trebalo da nadomesti izostanak Naz Mitro Longa, koji je prešao u redove Olimpijakosa, te im je potrebno pojačanje na poziciji broj jedan.

Samner je neko ko se nije baš previše naigrao u NBA ligi, pogotovo nakon što je na leto 2021. godine povredio Ahilovu tetivu zbog čega je propustio čitavu sezonu u najjačoj ligi sveta.

Prethodne sezone se vratio, a igrajući za Bruklin Netse je imao 7.1 poena, kao i 1.3 asistencije i 1.5 skoka po meču, što je bilo dovoljno da na kraju sezone potpiše i ugovor sa Šarlog Hornetsima, koji nije trajao dugo, pošto je krajem oktobra dobio otkaz.

Samim tim, logičan je bio i splet okolnosti da pređe u Evropu, gde će po svemu sudeći prvi klub biti Žalgiris.

Plejmejker je inače draftovan 2017. godine od strane Indijana Pejsersa sa 52. pozicije. Upravo je zanimljivo i da je u dresu Indijane imao i najbolju sezonu u NBA ligi, kada je 2020. godine beležio 7.5 poena u proseku, kao 1.8 skokova.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Mitrović komentarisao poraz od Žalgirisa: Bio je jedan od najboljih na terenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA