≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Teodosić ima šansu da ponovo ispiše istoriju u EL: Zvezdin "mađioničar" blizu prestizanja poznatog Francuza

E. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miloš Teodosić sedmi na večnoj listi asistera Evrolige

  • 1
Majk Džejms i Miloš Teodosić Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Miloš Teodosić se trenutno nalazi na sedmoj poziciji najboljih asistera Evrolige u istoriji takmičenja. I veruje se da bi u naredne četiri utakmice mogao da uđe u top pet najboljih dodavača na večnoj listi.

U svojoj brilijantnoj karijeri postigao je 1.332 asistencije u najelitnijem Evropskom takmičenju, što ga trenutno pozicionira na sedmo mesto liste najboljih dodavača.

Aktivni igrači na ovoj listi pored Teodosića su: Nik Kalates, Serhio Rodrigez, Kostas Slukas, Tomas Ertel, Majk Džejms i Vaslije Micić. Teodosić pred sobom ima pet igrača koji još uvek igraju košarku, iako su u "poznim" godinama, dok samo njih četvorica igraju u Evroligi još uvek.

Nik Kalates beleži 3.3 asistencije u proseku ove sezone i ne planira da stane kako izgleda, pošto njegov Fenerbahče ima najveće ambicije.

Kostas Slukas igra jednu od najboljih sezona u karijeri u kojoj beleži u proseku 12 poena i po 5.2 asistencije, gde je lider zelenih iz Atine, dok je Panatanaikos ekipa koja pretenduje za ulazak na fajnal for iduće godine.

Dva Serhija su napravili karijere iz snova mnogih mladih igrača i nalaze se pred vratima izlaska iz profesionalne košarke, s obzirom na njihove godine i učešće u šampionskom timu. Ljulj beleži 1.6 , dok Rodrigez ima 4.1 asistencije u proseku, iako je njihova uloga u kraljevskom klubu trenutno minimalna.

Proslavljeni srpski reprezentativac, 36-godišnji Teodosić ima dosta motivacije, pošto je konačno zaigrao za svoj omiljeni tim, za koji navija čitavog života i to mu daje dovoljno energije da ima sjajnu statistiku (10.5 poena, 5.1 asistencija i 2 skoka u proseku).

Izvesno je da bi Miloš mogao da dospe na petu poziciju večite liste dodavača do kraja 2023. godine, s obzirom na sve činjenice koje su prethodno iznete.

Niko zasigurno ne zna koliko će srpski mađioničar još igrati, pa se može dovesti u pitanje i prva pozicija na ovoj prestižnoj tabeli.

(Telegraf.rs/N.M.)

Video: Miloš Teodosić posle poraza Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA