Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikad luđa i neizvesnija Evroliga: Jedna pobeda menja sve, Partizan može i na 5. a i na 14. mesto!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moglo bi čak 10 timova da ima identičan rezultat

  • 2
Evroligaška lopta Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Luciano Lima / imago sportfotodienst / Profimedia

Trenutno stanje na tabeli u Evroligi najbolji je pokazatelj kolika je stvarno konkurentnost timova ove godine, pošto nakon narednog kola sve ekipe od 5. do 14. mesta mogu imati identičan rezultat.

Kada se pogleda tabela, jasno je da su se neke ekipe već odvojile, poput Reala iz Madrida i Barselone koje se nalaze na prva dva mesta, ali prava "žurka" se nalazi ispod, pogotovo između 10 ekipa koje se nalaze od 5. do 14. mesta na tabeli Evrolige.

Naime, nakon nepotpunog 11. kola Evrolige, čak četiri ekipe se nalaze na skoru od šest pobeda i pet poraza, to su Panatinaikos, Olimpijakos, Fenerbahče i Makabi, dok se odmah iza njih nalaze i tri ekipe sa skorom od pet pobeda i šest poraza - Partizan, Žalgiris, Bajern.

Ono što je zanimljivo jeste i to da će im se tu pridružiti i ekipe Baskonije, Valensije i Efesa koje tek treba da igraju mečeve 11. kola, a gde su trenutno na skoru od po pet pobeda i pet poraza.

Samim tim, jasno je da se ovde u samo jednoj pobedi mogu promeniti mnoge stvari, što samo znači da je pred nama duga sezona Evrolige.

Podsetimo, ove sezone će prvih šest ekipa imati siguran plej-of, dok će se timovi od 7. do 10. mesta u plej-in turniru boriti za preostala dva mesta.

(Telegraf.rsN.M.)

Video: Obradović posle rušenja Panatinaikosa: Momci su dali sve što su imali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA