≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ataman se u svom Istanbulu proveo kao "bos po trnju": Tajrik Džons uništio Panatinaikos za "senzaciju" Efesa!

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grčki tim nije iskoristio "skraćeni" roster Efesa

  • 0
Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija - Turska Foto: MN Press

Ataman se vratio u Istanbul, igrao protiv svog bivšeg kluba i nije se proveo onako kako je očekivao jer je Tajrika Džons "uništio" žurku! Košarkaši Efesa napravili su ogromno iznenađenje, i pored šestorice povređenih igrača", slavili su protiv favorizovanog Panatinaikosa 71:68 u meču 12. kola Evrolige! 

Ni Klajburn. ni Bobua, ni Plajs, Elejdža Brajant i ostali košarkaši Efesa, koji su povređeni, nisu pomogli Panatinaikosu da dođe do trijumfa.

Od samog početka meča bilo je jasno da će domaći tim na ovom meču dati sve od sebe kako bi upisao trijumf, a upravo to se i dogodilo. Dominirao je na startu Larkin, a vrlo brzo mu se priključio u poenima i skokovima neverovatni Tajrik Džons. Amerikanac je u potpunosti dominirao pod koševima, u obe faze igre, i učinio da se trentuno najdominantniji centar takmičenja, Matijas Lesor, skoro i ne vidi.

Džons je koristio asistencije svojih saigrača, hvatao promašene lopte, a sve to pretvarao u poene.

Na poluvremenu, Efes je imao prednost 37:31. U nastavku, Panatinaikos je zaigrao bolje, u jednom momentu i preuze vođstvo, ali nije imao rešenja za napad domaćih košarkaša.

Kada Džons nije mogao do lopte, Larkin je bio taj koji je reševao napade svog tima. Doduše, odlično ga je čuvao raspoloženi Džerian Grant. Na samom kraju, Efes uspeva da dođe do prednosti, Mitoglu je imao šut za produžetak, ali nije bio precizan pa je turski tim upisao važan trijumf, bez šestorice košarkaša.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je upravo Džons, koji je postigao 21 poen, a imao je i 13 skokova i 2 asistencije, a pratio ga je Larkin sa 20 poena. U poraženom Panatinaikosu istakli su se Lesor i Nan sa po 13 poena, a Grant je upisao 12.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA