Vreme čitanja: oko 1 min.

Šou-tajm u Vitoriji! Trojka Hauarda nastavila Duškovu seriju u Baskoniji, Gudurić tragičar Fenerbahčea!

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatna utakmica!

  • 0
Markus Hauard, KK Baskonija Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Košarkaši Baskonije nastavili su neverovatnu seriju pod palicom Duška Ivanovića, pošto su dobili šesti od sedam mečeva u Evroligi od kako je crnogorski stručnjak rešio da ih preuzme posle odlaska iz Crvene zvezde. Danas su preživeli žestoku dramu protiv Fenerbahčea u svojoj "Fernando Buesi" - 80:79.

Gledali smo zaista epsku završnicu, poslednji minut zaista nije bio za one sa slabim srcem na severu Španije.

Fenerbahče je prvo poveo preko Marka Gudurića trojkom, da bi uzvratio Kodi Miler-Mekintajer, pa je ipak Baskonija bila ta koja je imala pola koša viška pred završnih 60 sekundi.

Još jedan udarac zatim je zadao Marko Gudurić, da bi posle toga nespretnim faulom Motlija i Majk Kocar završio na liniji penala, gde je uspeo da pogodi samo jedno bacanje i videli smo potpuni egal.

Sjajnu akciju je potom realizovao Fenerbahče, Dorsi je pogodio sa poludistance, ali je na semaforu ostalo još 14 sekundi.

Za Baskoniju i Markusa Hauarda - sasvim dovoljno.

Potegao je neverovatni Amerikanac trojku sa devet metara i pogodio je. I to nije sve. Imao je faul na sebi koji je načinio baš Gudurić. Promašio je ipak to bacanje Markus, pa je Fener imao svoju priliku.

Ali je Marko bio baš pravi tragičar. Jer na kraju nije ubacio ni trojku za pobedu sa devet metara, pa se Duškova četa ponovo radovala.

Najefikasnija partija u domaćem timu pripala je baš Hauardu sa 28 poena, ispratio ga je Majk Kocar dabl-dablom od 15 poena i 10 skokova, dok je naš Vanja Marinković dao 13 poena.

Na drugoj strani, Najdžel Hejs-Dejvis ubacio je 19 poena, a Marko Gudurić je ubacio 14.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA