≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Evroliga se nastavlja: Partizan dočekuje Armani bez Mirotića, Zvezda ide na megdan Dušku Ivanoviću i Baskoniji

S. G.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Večiti kreću po nove pobede

  • 9
Kevin Panter Željko Obradović, Janis Sferopulos i Miloš Teodosić Foto: Marko Jovanović, MN Press / Marko Metlaš/Nebojša Paraušić, Nikola Tomić

Evroliga je pred sve timove i navijače ove nedelje donela duplo kolo, pa vremena za klubove, među kojima su i Partizan i Crvena zvezda nema. Pres srpskim timovima su novi izazovi, pa tako, crno-beli dočekuju Armani, dok crveno-beli putuju na megdan Baskoniji. 

Ono o čemu treneri i košarkaši proteklih meseci često pričaju jeste zgusnuti raspored koji nameče sezona u Evroligi. Kombinovano sa obavezama u domaćem prvenstvu, kao i Kup mečevima, koji predstoje početkom godine, neminovno je da dođe do umora.

Struni štabovi se dovijaju kako znaju i umeju kako bi napravili balans između povreda, putovanja i rezultata, koji se očekuju. Naravno, tu su i navijači koji očekuju pobede svog tima.

Partizan u usponu forme

Kada je reč o srpskim klubovima, Partizan je uspeo da podgne nivo igre. Sve se poklopilo sa povratkom kapitena Kevina Pantera koji je u mečevima sa Panatinaikosom i M0nakom, kroz dva produžetka, vodio svoj tim do pobede. Tako, crno-beli su na skoru od 6 pobeda i isto toliko poraza i sada mnogo mirnije očekuju duel koji se igra ovog četvrtka od 20.30 u Štark Areni.

Sa druge strane, Etore Mesina niže poraze, kako u domaćem šampionatu, tako i u Evroligi. Poslednji u nizu, od Pabla Lasa i Bajerna posle produžetka. Tim iz Milana muku muču sa povredama. Bili Beron nije u timu, na Pangosa se ne računa, a na sve to, nadovezala se i povreda najboljeg igrača, Nikole Mirotića. Sada, sav teret je šao na Šildsa, kao i organizator igre Loa, koji je nedavno u Areni odigrao partiju karijere protiv Crvene zvezde.

Oba tima provela su mnogo vremena na parketu, a ostaje da se vidi ko će imati više snage za predstoeći mešusobni duel.

Video: Majk Džejms je moj brat, volim ga! Idemo na pobedu:Panter najavio Monako sa osmehom

Zvezda čeka pobedu

Crveno-beli igraju sve bolje pod trenerskom palicom Janisa Sferopulosa. Ali, nezgodno gostovanje u Valensiji doneloje novi poraz. Imali su dobre šanse igrači Zvezde, ali na samom kraju susreta nisu uspeli da iskoriste niz "poklona" od strane španskog tima. Previše oslanjanja na šut polja, malo i nedostatka sreće, koštali su izabranike Janisa Sferopulosa važnog trijumfa na gostovanju.

Prilika za popravni je već ovog petka od 20.30 protiv ekipe Baskonije. Svakako, ne baš najbolji tim za "vađenje fleka", pogotovo, er ga predvodi doskoršnji trener crveno-belih Duško Ivanović. Upravo je crnogorski stručnjak i najveća "pretnja" po crveno-bele. Imao je sasvim dovoljno vremena da upozna vrline i mane, a sve to, svakako će iskoristiti kako bi njegov stari-novi tim, nastavio pobednički niz.

Dolazak Ivanovića, četvrti, u Baskonijupozitivno je uticao na košarkaše koji su očajno startovali. Duško niže pobede, a poslednju, posle dramatične završnice, upisao je protiv Fenerbahčea 80:79, ove srede.

Ono što je sigurno, duel Crvene zvezde i Baskonije, treblo bi da bude jedan od neizvesnijih, ali i najzanimljivijih u čitavom kolu.

Zvezda je na skoru od 4 pobede i 8poraza, a eventualni trijumf u Španiji, ulio bi dodatnu energiju i igračima i stručnom štabu pred nastavak takmičenja i niz mečeva na domaćem terenu koi predstoji.

Parovi 13. kola Evrolige: 

Četvrtak: 

Anadolu Efes Istanbul - Alba Berlin

Panatinaikos - Real Madrid

Partizan - Armani Milana

Petak:

Žalgiris - Monako

Olimpijakos - Bajern

Virtus Bologna - Makabi Tel Aviv

Baskonija- Crvena Zvezda

Barselona - Fenerbahče

Asvel - Valsnesija

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Doužer zadovoljan posle velike pobede nad Monakom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    7. decembar 2023 | 09:52

    jedno je sigurno..partizan pobjedjuje a albanci gube kod duska 20 razlike..da se zna ko je boranija a ko evropski klub

  • Cuca

    7. decembar 2023 | 10:27

    Crvena Zvezda igra sve bolje...samo neka tako i nastave

  • Partizan Grobari Jug 1945.

    7. decembar 2023 | 13:27

    -1 2 3 kolo Partizan u gostima a vi ste bili domacini mali klubic iz zeleznika, toliko o vasem mozgu al ono covicevskom koji vam je otrovao mozgice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA