Vreme čitanja: oko 2 min.

Šarunas po dolasku u Fener: "Svestan sam šta ovaj klub nosi i podrške navijača"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliko pojačanje u Istanbulu trebala bi doneti novi sistem

  • 0
KK Barselona Evroliga Foto: Tanjug/AP

Novi trener Fenerbahčea iz Istanbula, Šarunas Jasikevičijus dao je izjavu za klupski sajt, kako se oseća povodom dolaska u novi klub.

Nakon velikog šoka koji je zadesio košarkašku scenu Evrolige, kada je upravi Fenerbahčea otkaz uručio Dimitris Itudis, pojavile su se razne spekulacije ko bi mogao da ga zameni na tom mestu. Kao dve opcije pojavili su se Trinkijeri i Jasikevičijus, a očigledno da u Istanbulu vole Željkove učenike.

- Moj proces transfera je bio naporan i brz, naravno, nije lako, ali na kraju dana, mi smo tu da radimo svoj posao, da pomognemo Fenerbahčeu da pobeđuje i nadamo se velikim uspesima, definitivno sam veoma uzbuđen što sam ovde. Ima toliko poznatih lica i mesta za mene, shvatam da to nije laka situacija, pa će nam trebati podrška svih. Malo po malo, pokušaćemo da sprovedemo neke nove ideje, zahvalan sam na ovoj prilici i radujem se narednom periodu - počeo je Šaras.

Istakao je da je svestan navijača i značaja vođenja jednog kluba kao što je Fenerbahče.

- Iako treniram dugi niz godina, moji dani kao igrača ovde ne izgledaju tako daleko, to je ludo, a zapravo je neverovatno. Sjajno je znati šta znači Fenerbahče, izaći na teren sa osećanjem koliko navijača stoji iza ovog kluba i podrške koju nam pružaju. To je vrlo uzbudljivo - dodaje Jasikevičijus.

Prokomentarisao je svoj prvi idući meč protiv ekipe Monaka.

- Što se tiče utakmice protiv Monaka, mislim da su svi svesni njihovog kvaliteta. Oni su projekat koji je bio na Fajnal-foru i ima kontinuitet sa svojim trenerima i njihovom grupom igrača, samo moramo da izađemo na parket, da damo sve od sebe i pokušamo da pobedimo, naravno, u situaciji u kojoj se nalazimo, sve se dogodilo veoma brzo. Pokušaćemo da pripremimo naše igrače za ovu utakmicu sa vrlo malim detaljima i delićima informacija pored stila igre koji već imaju i borićemo se da pobedimo - zaključio je Litvanac.

(Telegraf.rs)

Video: Šou na konferenciji Fenera: Novinar pitao za Bjelicu, trener se zbunio: Zar ne znate da je u Zvezdi?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA