Vreme čitanja: oko 3 min.

Barcokas pecnuo Atamana u duel intervjuu: "Promenio si atmosferu u Panati, na kraju sezone nećete biti srećni"

S. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pre svega prijateljstvo, a onda i rivalstvo dva velika trenera

  • 0
Ataman i Barcokas Foto: Printscreen/Youtube

Dobru atmosferu među najljućim rivalima pokazali su Jorgos Barcokas i Ergin Ataman u intervjuu za "Jurohups". Obojica su odgovarali unakrsno na ista pitanja novinara i često se uz osmeh šalili o nastavku sezone.

Veliko rivalstvo vlada između Olimpijakosa i Panatinaikosa, ali deluje da su oba tima na neki način srećna što će ove sezone konačno biti dobre borbe među njima.

Šta je potrebno da se kreira šampionski tim?

- Ako me pitate šta vam treba da kreirate šampionski tim - potrebno je vreme. Dakle trebaju vam godina, dve, tri da kreirate srž tima, koji će znati kako da igraju zajedno. Kada god pobeđujete sve je lako, lako ubedite sve da je to taj sistem koji donosi uspeh. Ali kada gubite utakmice svi se preispituju, o sebi, o sistemu, o saigračima. Bolje je imati ovakvu situaciju rano u sezoni nego na kraju - rekao je Barcokas.

- Ja smatram da je konstantnost tima bitna, čak iako dovedete deset zvezda veoma je teško spojiti ih da igraju konstantno zajedno. Ovo je veoma bitno - nekada jedan igrač, jedna zvezda dođe i poremeti balans u timu - odgovorio je Ataman.

Kakav je to savršen igrač za vas?

- Za mene je savršeni igrač onaj koji misli timski, ne prvo o sebi. Naravno mora da misli o sebi jer za tim je najbolje da on bude dobar. Ako me pitate šta je bitnije, da bude fizički ili mentalno jak, za mene je bolje da bude mentalno jak. Igrač koji svaki put voli da napreduje i da bude iskren. Ja moram biti iskren, ko je dobar u mom timu? Nije me briga o imenima, ona ne dobijaju utakmice. Utakmice dobija pet igrača koji su spremni da daju sve od sebe - objasnio je Ataman.

- Ne verujem da postoji savršen igrač, svi imaju mane. Tokom svoje karijere sam trenirao mnogo fantastičnih igrača, Spanulis je jedan od njih. O radnoj etici i načinu kako je dizao saigrače svaki dan. Znate, talenat kod igrača je čak i ako kaže dobro jutro. Imate 10 meseci gde radite i živite zajedno. Nekada ne želite da vidite negativno lice, trebaju vam pozitivni ljudi. Tomas Vokap je jako sličan tome, jer ga nije briga da li ima dva poena, ili da li ostaje slobodan uvek će gledati da doda nekom boljem saigraču i to je primer ono što želim u ovom trenutku svoje karijere od igrača - ističe Barcokas.

Šta mislite o svom kolegi i protivniku?

- Ergin je jedan od najboljih trenera u Evropi. Njegovo najveće oružje je kako se nosi sa utakmicom. Ne treba mu puno vremena da napravi promenu, čak i ako najbolji igrač igra loše neće se libiti da ga stavi na klupu - dodaje Barcokas.

- Za mene veoma je uzbudljivo kod Barcokasa što ima sistem gde daje igračima samopouzdanje. Svako ima svoje mesto i zna šta treba da radi, to je veoma bitno. Kada hodam po ulici svi prate košarku, svi je znaju, ljudi imaju veliku strast prema ovom sportu - uz poštovanje odgovara Ataman.

Kakve su reakcije navijača ove sezone?

- Olimpijakos je kao religija našim navijačima. Uvek je više od samo pobede ili samo poraza. Nekako moramo da se smirimo jer sport mora da bude nešto što nas smiruje - ističe Barcokas.

- Svako na ulici me pita da dobijem Olimpijakos, ne pitaju me da uzmem Evroligu(smeh) - dodaje Ataman.

Na kraju se Barcokas našalio i pecnuo Atamana.

- Ergin je ovde, kreirao je jednu atmosferu u Panati, jer bili su depresivni prethodne dve godine i sada deluju srećno. Naravno i mi smo srećni jer će (Ataman) biti nesrećan na kraju sezone (smeh) - uz osmeh zaključuje Barcokas.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA