Vreme čitanja: oko 1 min.

Dubai sve bliži Evroligi! Next Generation turnir na Bliskom Istoku, domaćini još Pariz, Podgorica i Beograd

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Talentovani mladi košarkaši uzeće učešće na četiri turnira kroz koje će tražiti mesto u završnicu

  • 3
KK Crvena zvezda - KK Dubai Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Evroliga je odredila domaćine za ovosezonske Next Generation turnire. Četiri grada ugostiće najbolje mlade košarkaše na Starom kontinentu, a to će između ostalih biti i Dubai, kojem je čelno takmičenje ukazalo poverenje.

Već dugo se priča o ulasku Dubaija u Evroligu, između ostalog postoji velika šansa da ih naredne sezone gledamo i u ABA ligi, pošto su već bili deo U19 turnira, a ista ekipa predvođena trenerima Petrusom Krasopulosom i Milošem Međedovićem će sada imati priliku da nastupi i na većoj sceni sa svojom Falkons Akademijom.

- Nešto veliko se dešava u Falkons Akademiji! Veoma smo srećni da vas obavestimo da smo zvanično postali partneri Evrolige za predstojeći Next Generation turnir tokom 2024. godine, čime ćemo dovesti najbolje mlade košarkaše talente u Dubai.

Ova neverovatna prilika otvara vrata mladim sportistima da dođu do titule košarkaških legendi i ne možemo da iščekamo da vam prikažemo šta do imamo. Ostanite sa nama za više informacija - piše na Instagram nalogu Falons Akademije uz informaciju da će se turnir održati od 22. do 24. marta sledeće godine u "Kola Kola Areni".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Falcons Academy (@officialfalconsacademy)

Pored toga, domaćini turnira biće i Pariz, Podgorica i Beograd. Ovo će biti 16. put uzastopno da je prestonica Srbije domaćin jednog od kvalifikacionih tunira, što ne čudi, jer uvek imamo velike talente u Partizanu, Zvezdi i Megi.

Prvi turnir se igra u Podgorici od 26. do 28. januara, potom sledi turnir u Beogradu od 1. do 3. marta, zatim pomenuti Dubai, a na kraju Pariz od 29. do 31. marta.

Pobednici turnira idu na završni turnir, kao i četiri ekipe sa specijalnim pozivnicama.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA