≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ludilo u Monaku! Grigonis trojkom uz zvuk sirene srušio Kneževe, nastavlja da kuva u borbi za Top 8 Evrolige

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakva završnica meča u Kneževini

  • 0
Marijus Grigonis Foto: MN Press

Kakva završnica meča u Monaku! Kneževi su pali posle apsolutnog ludila i trojke Marijusa Grigonisa uz zvuk sirene i to pod kontaktom, čime je Panatinaikos upisao osmu pobedu u sezoni - 90:91.

Kakva je tek zbrka sada na tabeli Evrolige... Jasno je da će Partizan deliti četvrto mesto samo sa Makabijem iz Tel Aviva pred četvrtak, ali se može desiti da ako Anadolu Efes dobije Bajern na gostovanju da i dalje ima samo pobedu više od 11. na tabeli!

Delovalo je da Monako ima potpunu kontrolu nad situacijom na minut do kraja, jer je bacanjima Majka Džejmsa otišao na +3, ali je posle toga usledila serija Panatinaikosa.

Prvo je Slukas prepolovio razliku, a onda je Eli Okobo izgubio loptu i dopustio Matijasu Lesoru da izjednači na 20 sekundi do kraja utakmice.

Okobo se potom iskupio, postigavši koš na oko dve sekunde do kraja uz prekršaj, ali će se ispostaviti da je promašeno slobodno bacanje bilo tragično po njegov tim.

I iscrtao je Ataman dobru akciju posle koje je Marijus Grigonis izbacio loptu sa kapice i pogodio uz kontakt, koji sudije nisu ni svirale, ali ne bi ni uticao na krajnji rezultat. Jer pogodio je trojku!

Panatinaikos je do pobede vodio Kostas Slukas sa 17 poena, Matijas Lesor je dodao jedan manje, dok je Marijus Grigonis junak sa 15 poena. Za Monako je prednjačio Alfa Dijalo sa 17 poena, a Majk Džejms je ubacio jedan manje.

I prvi meč dana je ispunio sva očekivanja, a Fenerbahče je posle velikog preokreta u drugom poluvremenu stigao do trijumfa nad Žalgirisom - 80:78.

Gledali smo nervozan poslednji minut. Dorsi je postigao dva bacanja za 80:76 na oko minut do kraja, što je neutralisao Evans. Međutim, u preostalom vremenu videli smo promašaje - prvo Hejsa-Dejvisa za tri čime je mogao da reši meč, a potom i Kinana Evansa za produžetak.

Posle ovog meča, Fenerbahče je takođe na 8-7, dok je sa druge strane Žalgiris na 5-10 kao i Crvena zvezda.

(Telegraf.rs)

Video: Zamalo odlomio obruč: Brutalno zakucavanje košarkaša Studentskog Centra protiv Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA