Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski reprezentativac propušta meč protiv Bajerna: Stefan Jović prevezen u bolnicu zbog jake upale

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vladim Lučić se vratio na parket, Bajern nikad jači

  • 0
Stefan Jović i Darijus Tompson, Valensija - Efes Foto: SeskimPhoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Srpski reprezentativac, Stefan Jović  propustiće utakmicu 17. kola Evrolige protiv Bajerna. Aleks Mumbru saopštio je da je razlog toga što je on prevezen u bolnicu usled jake upale sinusa.

Svake nedelje u Evroligi su stvari sve napetije, kompetativnost timova nikada nije bila veća, a povrede igrača sve češće. Da li je gusti raspored svih klubova u sezoni najveći razlog učestale povrede mnogobrojnih igrača širom cele lige?

Košarkaši Valensije otputovali su u Minhen gde će ih od 20:30 sati ovog četvrtka dočekati ekipa Bajerna. Španci ni ovog puta neće igrati u punom sastavu zbog odsustva Stefana Jovića, koji je jedan od krucijalnih igrača Aleksa Mumbrua.

Tu informaciju predstavnicima medija otkrio je upravo šef stručnog štaba španskog kluba, uz napomenu da je srpski reprezentativac jutros morao u bolnicu jer je imao problema sa disanjem.

Dobra vest za Valensiju je dolazak iskusnog šutera Džastina Andersona, koji će pojačati konkurenciju u trenucima kada ekipa kuburi sa povredama.

- Anderson je još jedan igrač u rotaciji, što je važno zbog izostanaka Semija, Klavera i Jovića. On je igrač koji igra sa velikom željom i može da pruži mnogo u odbrani i pod obručima - rekao je Mumbru.

Sa druge strane kapiten minhenskog tima Vladimir Lučić vratio se na parket i to bi trebalo da bude dodatna motivacija njegovoj ekipi. Igraće na domaćem terenu i čini se da su spremni za Valensiju.

- Očekuje nas utakmica koja će biti teška kao i sve one koje smo igrali u poslednje vreme. Bajern ima sjajnu odbranu, generiše ih mnogo kretanja lopte, sa igračima kao što su Edvards, Bolmaro, Ibaka, Fransisko imaju veliku poentersku moć - dodao je Mumbru.

Valensija deli četvrto mesto Evrolige sedam ekipa koje imaju skor 9-7, ali Mumbru ističe da stanje na tabeli nije u glavnom fokusu.

- Gledamo na tabelu, ali ne opsesivno. Moramo da idemo utakmicu po utakmicu - zaključio je iskusni Španac.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs/N.M.)

Video: Jović: Ovo je dobro da se malo trgnemo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA