≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Barselona nezadovoljna Špancem želi da dovede Svetislava Pešića!

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bliže se promene i u Kataloniji?

  • 7
KK Srbija- Litvanija Košarkaška reprezentacija Srbije, Svetsko prvenstvo u košarci 2023. MANILA Foto: Tanjug/AP

Trener Barselone, legendarni Rođer Grimau se nalazi u nezavidnoj poziciji nakon teškog poraza od ekipe Monaka u poslednjem kolu Evrolige ove godine.

Barsa je u Kneževini delovala nesposobno da napravi bilo kakav preokret, a kamoli iznenađenje, pa su tako pali na treću poziciju na tabeli, što je alarmiralo upravni odbor kluba.

Kako prenose tamošnji mediji, klub razmatra više opcija o zameni španskog trenera, pa deluje da u slučaju nastavka loših rezultata može doći do otkaza.

Prema pisanju španskih medija, rešenja na poziciji trenera su dva, jedan je bivši trener Baskonije Đoana Penjaroja, a drugi selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić.

Čeka se epilog narednih mečeva u novoj godini, a sledi nam teško duplo kolo, gde će Barsa igrati "El Klasiko" sa Realom, a onda i meč sa Baskonijom.

Pešić je u Barseloni radio dva puta i to veoma uspešno. Prvi put od 2002. do 2004. godine, kada je sa Barsom uspeo da postane jedini trener koji je u jednoj sezoni osvojio sva tri moguća trofeja.

U Kataloniju se vratio 2018. i u klubu je bio do 2020. godine, kada je od njega mesto prvog trenera preuzeo Šarunas Jasikevičijus.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić: "Ovo mi je prilika da kažem da se baš ponosim igračima, hvala Gagi na svemu što je uradio"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    30. decembar 2023 | 19:50

    Barselona je u njegovo vreme bila prva na tabeli u evroligi, dominirali su. Zbog korone se nije nastavilo takmicenje. Nije imao srece te godine kao ni partizan. Kasnije je izgubio u finalu od baskonije u spanskom prvenstvu. Svakako odlican strucnjak

  • Nes

    30. decembar 2023 | 20:39

    E pa to ima da košta.

  • Dreka

    30. decembar 2023 | 21:38

    Itoudis u Barcu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA