≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajern se borio, a onda usledio potop: Užasna partija Nejpira u pobedi Armanija

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Manekeni su bili prejaki za Bavarce

  • 2
KK Olimpija Milano - KK Bajern Foto: Simone Lucarelli/IPA Sport / ipa / IPA / Profimedia

Košarkaši Bajerna gostovali su ekipi Olimpije Milana u meču 19. kola Evrolige i tom prilikom su poraženi rezultatom 76:62.

Bajern je uspeo da drži egal sa ekipom iz Milana sve do 29. minuta utakmice kada je bilo nerešeno 50:50, međutim tu je usledio drastičan pad.

Olimpija je napravila seriju 11:0 i uspela da pobegne, pa na kraju utakmice i da slavi.

Kao najkorisniji pojedinac utakmice istakao se Devon Hol sa 19 poena i četiri skoka, a pratili su ga Đordano Bortolani sa 12 i Aleks Pojtres sa 10 poena.

Užasnu partiju je imao bivši bek Zvezde Šabaz Nejpir pošto je postigao tek 5 poena za 26 minuta na parketu, a pritom je imao pet izgubljenih lopti. Pozitivna strana njegove partije bila su četiri skoka i pet asistencija. Međutim, uz sve pozitivne i negativne stvari, na kraju je imao indeks korisnosti dva, pošto je šutirao 2/10 iz igre.

Sa druge strane terena u protivničkom timu raspoloženi su bili Serž Ibaka sa 16 i Karsen Edvards sa 10 poena.

Sada ova dva tima dele skor od osam pobeda i jedanaest poraza, a to Milano stavlja na 12. mesto, dok Bajern na 14. odmah iza Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)

Video: Doužer iznenadio i rekao da je uživao u atmosferi u Areni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    6. januar 2024 | 12:42

    Nejpir je ono što se kod nas kolokvijalnim košarkaškim repnikom zove "kvalitetan divljak". Taj organizovanu i pismenu košarku ne kapira. Jednistavno ne vidi neke stvari koje recimo mali Topić, dete od 18 godin, vidi momentalno. Meni je kod njega posebno iritantno prevođenje lopte i kretanje uopšte. Taj skoro da ne potrči, on bukvalno hoda po terenu. Uvlači ekipu u konstantne pozicione napade, u kojima ni sam nema ideju čak i kad postoji mogućnost da se igra u tranziciji. Posle primljenog koša mnogo puta kad može da se trči protivniku u leđa dok se vraća on se opredeli sa lagano hodanje do protivničke polovine. Tako može po neki napad da se odugra, kad trošip vreme isl. ali moderna košarka to ne trpi. Uopšte gledano poenta je preneti loptu što brže na protivničku polovinu kako bi postojalo što više vremena za organizaciju napada. Uzme tu loptu, carini je...tapka ...ubija ritam u napadu svojoj ekipi...Užas. Odbranu nema smisla komemtarisati...

  • Emili

    6. januar 2024 | 00:20

    Rodjeni baksuz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA