≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vildoza mora da plati milion evra Baskoniji zbog potpisa za Zvezdu!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ogromna svota novca

  • 20
Luka Vildoza Foto: Marko Jovanović

Španski klub Baskonija objavio je na zvaničnom sajtu odluku Suda u Vitoriji prema kojoj Luka Vildoza zbog potpisa ugovora sa Crvenom zvezdom prošle godine mora da plati španskoj ekipi čak milion evra!

Odluka je doneta nakon spora koji je trajao više od godinu dana po povratka igrača iz Milvoki Baksa u Evropu. Baskonija je tvrdila da je njegov ugovor sa klubom i dalje bio važeći po povratku i da je bilo koji tim koji je želeo da ga angažuje morao da plati obeštećenje.

Vildoza je bez ikakve kompenzacije otišao u redove Zvezde i nakon odluke Arbitražnog suda moraće da isplati odštetu klubu.

- Sud u Vitoriji podržao je tvrdnje košarkaškog kluba Baskonija u tužbi koju je klub podneo protiv gospodina Luke Vildoze. Presuda nalaže da gospodin Vildoza mora da plati klubu jedan milion evra kao kompenzaciju usled jednostaranog okončanja ugovora usled odlaska u NBA i kasnijeg povratka u Evropu - stoji u saopštenju Baskonije.

Navodi se da će protiv igrača biti podneta dodatna tužba, a interesantno je da Baskonija goistuje upravo Zvezdi predstojećeg četvrtka.

Luka Vildoza je trenutno igrač Panatinaikosa i nedavno doživeo povredu zbog koje je podvrgnut operaciji i biće van terena oko mesec dana.

(Telegraf.rs)

Video: Najlepša srpska odbojkašica u Pioniru: Milica Tasić bodrila Crvenu zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yu

    15. januar 2024 | 15:07

    Isto kao za kabakola kog ste vi "doveli" iz venecije

  • Džek

    15. januar 2024 | 15:21

    Ko s mutantom tikve sadi o glavu mu se obijaju

  • P. F. C.

    15. januar 2024 | 15:04

    Ma nema veze bitno je da si igrao za Zvezdu ili možda Fmp. Bitan je rezultat koji ste ostvarili. Ustvari. Šta ste beše ono osvojili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA