Vreme čitanja: oko 2 min.

Željko Obradović odgovorio predsedniku i zaradio poštovanje igrača: Čuveni košarkaš otkrio anegdotu iz Madrida

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve se odigralo sredinom poslednje decenije 20. veka

  • 8
Džo Arlauckas, Dejan Bodiroga Foto: Profimedia

Željko Obradović je neka vrsta legenede u trenerskom poslu u Evropi, a kako i ne bi bio kada ima devet trofeja Evrolige. Jedan od njih je došao i sa timom Reala iz Madrida, dok je iz tog perioda jednu anegdotu podelio Džo Arlauckas, igrač Reala iz tog doba, kada je čuveni Žoc odlučio da se suprotstavi predsedniku.

Arlauckas je za gosta u svom podkastu imao Džejmsa Nanelija, igrača koji je trenutno u Partizanu i kojeg trenira upravo Željko. Zbog toga, legendarni Amerikanac je podelio anegdotu.

On je počeo priču s rečima da i nije voleo Željka Obradovića.

- Isprva sam mrzeo Željka. Imali smo 'našeg' trenera pre Željka. On je bio jedan od onih momaka s kojima si mogao da pričaš, da pregovaraš. Da kažeš da si umoran, da si van treninga. Nekad bi te poslušao, nekad ne bi. Nije imao taj "puš" - rekao je Arlauckas, o vremenu pre Željka.

- Onda je Željko došao, svi smo bili u onom smislu, ma da, Željko Obradović, zato što nas je pobedio godinu dana pre toga u Evroligi, kad ju je osvojio sa Huventudom, izbacio nas je, a bili smo favoriti. Dobili smo Željka, pojavio se, a posle tri dana sam već želeo da on ode - otkrio je Arlauckas.

Potom, nastavio je priču o momentu kada ga je zapravo zavoleo, a to se dogodilo nekoliko dana nakon.

Real iz Madrida krenuo je sa nešto slabijim rezultatima, kada je trebalo da dobiju "packe" od predsednika, koji je tražio da se pojavi pred igračima. E, tada je Željko zaslužio poštovanje Arlauckasa i svih ostalih u klubu.

- Počeli smo ligu veoma slabo, kada smo imali timski sastanak sa predesdnikom, koji je kasnio bar 20 minuta. Predsednik je počeo da priča, a onda je Željko istupio i odbrusio mu, "Gospodine Predsdeničke, pre nego što počnete, imam dve stvari da kažem. Broj jedan, nikad ne možete da se rešite mojih treninga pre nego što meni to kažete uanpred, zato što ja imam svoj raspored prema kome radim. Drugo, ako se sastajete s mojima igračima, morate biti bar 10 minuta pre njih na trening i nikad više nemojte da pokazujete nepoštovanje time što kasnijte". Pogledao sam ga tad i rekao, ovo je čovek kod kojeg želim da igram - zaključio je Arlauckas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA