Vreme čitanja: oko 2 min.

Lojd govorio o Partizanu i Majku Džejmsu, pa poručio: "Kada se vratim u moje dane u Zvezdi..."

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lojd je meč završio sa devet poena

  • 0

Košarkaši Partizana poraženi su u gostima od ekipe Monaka sa 85:70, u okviru 24. kola Evrolige.

Jedan od  zaslužnijih za pobedu Kneževa, bio je i Džordan Lojd, koji je meč završio sa devet poena, a nakon susreta izneo je utiske.

- Znate šta, mislim da je odrana bila ključ. Partizan je ofanzivan tim, i znali smo to. Timski smo odigrali odličnu odbranu. Da, pogađali smo neke teške šuteve, i ja sam pogodio onu trojku. Zaista sam ponosan kako smo odigrali odbranu danas - počeo je Lojd, pa nastavio:

- Visok level, čoveče. Mnogo dobrih igrača, odličnih šutera. Pogađali smo mnogo teških šuteva, zaista je super biti na terenu sa njima. Igrati protiv tima kao što je Partizan je posebno. Imam veliko poštovanje za njih, i uvek su nezgodan protivnik. Veoma smo srećni što smo slavili danas, i definitivno je odbrana uradila posao.

Iskustvo u Zvezdi mu je pomoglo...

- Mnogo je pomoglo. Kada se vratim u moje dane u Crvenoj zvezdi, uvek je bilo zanimljivo. Tako je i ovde. Sve je lakše. Prošle sezone smo gubili od njih, ove takođe. 

Duplo kolo Evrolige je uvek nezgodno...

- Velika "dupla" nedelja za nas. Uvek se trudimo da odbranimo domaći teren. Igramo odlično sada. Bilo nam je bitno da pobedimo večeras, a o narednom meču ćemo misliti sutra. 

Džordan Lojd Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

O Majku Džejmsu...

- Ja sam zaista srećan što je on u mom timu. On je supertalentovan, ide u teretanu, stalno radi i trenira... Srećan sam zbog njega. On je veliki radnik, trudim se da ga zadržim "na zemlji", ali to je neverovatno dostignuće. Zaista neverovatno.

Što se titule Evrolige tiče...

- Treba da se poklopi dosta stvari. Ovde sam, vredno radimo, i idemo ka tome da osvojimo trofej Evrolige. Ali, znate kako, korak po korak. Imamo toliko stvari da uradimo. Mislim da ako radiš sve kako treba, onda imaš šanse. 

Navijači su imali značajan udeo u pobedi...

- Naši navijači su fantastični. Prave sjajnu atmosferu, možete je osetiti malo... Srećan sam zbog toga. Ovo je mala hala, uvek je glasno. Kada dođu i gostujući navijači, bude sjajna atmosfera. Atmosfera nam daje prednost domaćeg terena.

Publika u Evropi je drugačija...

- Kada sam stigao u Evropu, mnogo sam voleo gostovanja. Ipak, sada zahvaljujući navijačima volim i domaći teren. 

Kada je reč o srpskim timovima...

- Svi timovi su ujednačeni. Igrao sam u Srbiji, i mogu da kažem da je svaki tim nezgodan protivnik. Ali, kažem to za sve timove. Kada igramo takmičenje, sve utakmice su neizvesne - zaključio je Lojd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA