Vreme čitanja: oko 1 min.

Bruka Evrolige: Košarkaš hteo da tuče sudiju na utakmici i dobio manju kaznu nego Zvezda i Zoran Savić!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne baš nešto čime bi mogli da se ponose

  • 1
Vejd Boldvin, Marčin Kovalski Foto: Euroleague TV

Evroliga je nakon 25. kola izdala saopštenje u kom su naveli disciplinske mere za svaki prekršaj koji je viđen u okviru ovih utakmica. Između ostalih kažnjeni su i Crvena zvezda kao košarkaški klub, onda i sportski direktor Partizana Zoran Savić, dok je sramotnu kaznu dobio i Vejd Boldvin.

Naime, tokom utakmice 25. kola u Vitoriji između Baskonije i Makabija, sudije su imale nekoliko disutabilnih odluka koje su nervirale obe ekipe. Na kraju, slavio je domaćin sa 92:82, što je samo iznerviralo jednu od najvećih zvezda izraelske ekipe Vejda Boldvina.

On je želeo u poslednjem napadu da ide ka košu, ali je zaustavljen od strane Monekea, a poljski sudija Marčin Kovalski nije dosudio faul, zbog čega se Boldvin ustremio ka njemu sa očiglednim ciljem da se fizički obračuna.

Saigrači su ga zadržali, a Kovalskom se mogao videti i strah u očima. Ipak, Evroliga ovo nije videla kao nešto preterano, pa je Boldvin prošao bez suspenzije, dok će morati da plati "samo" 3.500 evra. Poređenja radi, Zoran Savić iz Partizana će platiti 5.000 evra zbog nepoštovanja sudija u Italiji, dok je Zvezda prošla sa kaznom od 4.500 evra zbog ubacivanja predmeta na teren.

Reklo bi se da i nisu baš ravnomerne odluke ovog takmičenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA