≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kodi Miler-Mekintajer posle tripl-dabla proglašen za MVP-ja kola!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sezonu karijere igra bivši košarkaš Partizana

  • 0
Jago Mateuš i Kodi Miler Mekintajer Foto: MN Press / Marko Metlaš

Kodi Miler- Mekintajer imenovan je za najkorisnijeg igrača 26. kola Evrolige posle fenomenalne partije koju je prikazao u pobedi nad Asvelom u dresu svoje Baskonije.

On je ostvario rekordnih 20 asistencija, nešto što do sada nikome nije pošlo za rukom u elitnom evropskom takmičenju, a uz to je imao i po 11 poena i skokova i tako došao do tripl-dabl učinka koji se izuzetno retko javlja u Evroligi. Zahvaljujući svemu tome skupio je indeks korisnosti 42, pošto je dodao i jednu ukradenu loptu, dve izgubljene, a imao je i osam iznuđenih prekršaja!

Miler-Mekintajeru (29) je ovo debitantska sezona u Evroligi, a protiv Asvela je ostvario već četvrti tripl-dabl u najjačoj košarkaškoj ligi Evrope! On ove sezone u proseku beleži 8 poena, 7.2 asistencije, 4.4 skoka i 0.9 ukradenih lopti po meču.

Kodi je tokom karijere nastupao za Partizan, a čini se da se sada etablirao na najvišem nivou posle toliko godina karijere.

(Telegraf.rs)

Video: Hit snimak: Na Monekea navijači Zvezde bacili kokice ispred tunela, ali je on ispao šmeker

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA