≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majk Džejms obara "večni rekord": Evo šta će Evroliga da uradi kada Amerikanac ubaci 29 poena

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika čast...

  • 0
Majk Džejms Foto: MN Press

Majk Džejms igra sezonu iz snova i jedan je od najboljih košarkaša Evrolige ove sezone, a samo ga 29 poena ga deli od obaranja večnog rekorda. 

Naime, sve je izvesnije da će Džejms postati najbolji strelac u istoriji takmičenja, a Evroliga planira da zaustavi igru u znak priznanja za istorijski rekord u postignutim poenima.

Izvori BasketNews-a ukazuju da Evroliga namerava da pauzira igru, i to, ako se rekord postigne u prvom poluvremenu, igra će biti zaustavljena odmah nakon koša.

Postoji više opcija ako se rekord dostigne u drugom poluvremenu, zavisno od rezultata i situacije u igri, posebno ako se situacija pretvori u dramu u poslednjim minutima.

U takvom scenariju, igra će biti zaustavljena čim se zaustavi sat.

Nakon što postigne koš koji će oboriti rekord, Majku Džejmsu će biti uručena lopta, a preostali deo igre će se nastaviti koristeći rezervnu loptu.

Da podsetimo, Majk Džejms ima 33 godine i deli ga samo 29 poena od obaranja rekorda Vasilisa Spanulisa, trenutnog rekordera sa 4455 poena. Džejms trenutno zauzima drugo mesto sa 4427 poena.

Monako će se suočiti sa Barselonom u gostima u petak, 1. marta, a sledeće nedelje, u četvrtak, 7. marta, ugostiti Crvenu Zvezdu.

Američki čuvar je ove godine bio najbolji strelac u Evroligi, sa prosečno 19,4 poena uz preciznost šuta od 50,0% za dva poena i 42,3% za trojke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA