≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veseli i Kalinić Partizanu otvorili put ka plej-inu, Real razbijen u paramparčad usred Madrida

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 2
Jan Veseli, KK Barselona Foto: Urbanandsport/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Veliku pobedu za košarkaše Partizana i rasplamsavanje svojih potencijalnih ambicije o prvom mestu Evrolige upisala je Barselona i to na gostovanju Valensiji 88:78.

Domaćin je koliko-toliko kontrolisao dešavanja na samom parketu sve do početka drugog poluvremena, kada je rival iz ACB lige ubacio u petu brzinu, zatim i u šestu i drugi deo meča rešio u svoju korist sa 51:36.

Jan Veseli je najviše kumovao slavlju ekipe ubacivši čak 21 poen, Nikola Kalinić je dodao 13 uz 5 skokova i 4 asistencije dok je  7 podelio Nikolas Laprovitola uz 13 poena. Semi Odželeje je ubacio 19 na suprotnoj strani, dok je Kris Džons dodao 15.

Poraz je označio i pad Valensije na skor 13-15, pa bi crno-beli slavljem u Milanu mogli da im pobegnu za pobedu na desetom mestu uz trenutno bolji međuosbni skor.

Barsa je sada samo na dve pobede ispod Reala, koji je drugi put u nizu izgubio kod kućem ovog puta od Fenerbahčea 89:79.

Ključna stavka bio je šut za tri poena, pošto ga domaćin nije pogodio više od tri pune četvrtine i za to jednostavno nije bilo leka. Turci su svoje šanse koristili i zasluženo potvrdili dobru formu.

Meč je između ostalog obeležio i sukob Fakunda Kampaca i Nika Kalatesa koji je završen tako što su oba igrača ostala na parketu.

Pobede su upisali i Makabi iz Tel Aviva protiv Žalgirisa 83:76 uz efikasne mečeve Vejda Boldvina koji je ubacio 16 i Kinana Evansa sa 18 poena, kao i slavlje Olimpijakosa nad Virtusom iz Bolonje 74:69 zahvaljujući 16 poena Kostasa Papanikolaua.

(Telegraf.rs)

Video: Veseli oduševljen dočekom: Bilo je emotivno, ispao sam iz koloseka, ali sam se posle vratio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    7. mart 2024 | 22:56

    Kakve veze ima ova utakmica sa Partizanom... Hahah glupost

  • VRS

    8. mart 2024 | 07:33

    Da pamtiš ono što si pročitao shvatio bi a ovako se ne treba ni trudi da ti se objasni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA