≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nestvarni Hejs-Dejvis ispisao istoriju Evrolige, ovo niko i nikada nije uspeo

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fantastična partija Fenera

  • 0
Košarka Evroliga KK Partizan Fenerbahče Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Fenerbahčea ubedljivo su savladali Albu rezultatom 103:68, u okviru 32. kola Evrolige. Ipak, susret je obeležio košarkaš Fenerbahčea, Najdžel Hejs Dejvis.

On je uspeo da obori rekord Evrolige po broju postignutih poena na jednom meču. Naime, krilni košarkaš Fenerbahčea je na pomenutom susretu ubacio neverovatnih 50 poena uz nestvaran šut van linije 6,75.

Što se samog susreta tiče, već posle prve deonice koja je završena rezultatom 34:18 u korist istanbulskog tima, bilo je jasno u kom pravcu će ići pomenuti susret. Podsećanja radi, Hejs-Dejvis je u prvom kvartalu ubacio 18 poena.

I u nastavku je viđena ista slika. Fenerbahče je zatrpavao koš gostiju, a Hejs-Dejvis nastavio da pogađa iz svih mogućih pozicija. Na kraju je susret završio sa 50 poena čime je pretekao Šejna Larkina koji je držao rekord takmičenja sa 49 koševa na meču.

Takođe, krilnom košarkašu je nedostajala još jedna pogođena trojka kako bi se izjednačio sa Šejnom Larkinom, koji je na jednom meču ubacio čak 10 šuteva van linije 6,75.

Što se košgeterskog učinka, u timu Fenerbahčea je pord Hejs-Dejvisa zavidnu partiju pružio i Motli koji je meč završio sa 18 poena, dok je na drugoj strani Braun ubacio 17.

Nakon ovog trijumfa Fenerbahče zauzima petu poziciju na tabeli sa skorom 20-12, dok je Alba poslednjeplasirani tim sa samo pet trijumfa i čak 27 neuspeha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA