Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši centar Mege potpisao za Valensiju pred sam kraj sezone, evo da li će moći da igra protiv Partizana

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alfa Kaba će pojačati redove španskog tima

  • 0
Alfa Kaba Foto: MN Press

Košarkaši Valensije neočekivano su dobili pojačanje pred samu završnicu sezone. Nekadašnji centar Mege, Alfa Kaba odlučio je da potpiše ugovor sa španskim timom. 

Međutim, on neće biti u mogućnosti da nastupa u Evroligi u preostala dva kola, što će reći da će preskočiti i meč sa Partizanom u Beogradu.

Francuz koji je poreklom iz Gvajane je napustio Đijangsu Dragonse iz kineske CBA lige, gde je prosečno beležio sjajna 16,3 poena po utakmici uz 13,1 skok i 1,5 ukradenih lopti, kao i 1,4 blokadu za indeks od 24 poena na 49 utakmica.

Kaba ima iskustvo nastupa u Evropi, a nama je najpoznatiji iz Mege gde je bio od 2015. do 2017. godine. Pored toga, bio je deo Po-Orteza, Asvela, Bulazaka i Nantera u Francuskoj, potom Gacijantepa u Turskoj, kao i Budućnosti, pre nego što se preselio u Kinu.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Valensije, klub radi na tome da Kabi bude omogućen nastup već za vikend u španskoj ACB ligi, kada ovaj tim igra protiv Baskonije.

(Telegraf.rs)

Video: Atlanta košem u poslednjoj sekundi srušila najbolji NBA tim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA