Vreme čitanja: oko 2 min.

Završen regularni tok Evrolige: Poznati parovi četvrtfinala i plej-ina

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Olimpijakos je pobedom kod kuće nad Fenerbahčeom rezultatom 84:81 u direktnom duelu osvojio peto mesto i tako "izabrao" Barselonu za rivala u četvrtfinalnoj seriji

  • 1
Vanja Marinković Foto: Profimedia

Utakmicama 34. kola završen je regularni tok Evrolige, a poznata su dva od četiri polufinalna para, to su Monako - Fenerbahče i Barselona - Olimpijakos, kao i parovi prvog kola plej-ina: Makabi - Baskonija i Efes - Virtus.

Olimpijakos je pobedom kod kuće nad Fenerbahčeom rezultatom 84:81 u direktnom duelu osvojio peto mesto i tako "izabrao" Barselonu za rivala u četvrtfinalnoj seriji.

Ajzeja Kenan je sa 27 poena predvodio grčki klub ka pobedi, 12 je dao Šakil Mekisik.

Posle 10 nedelja pauze zbog povrede u timu Olimpijakosa bio je oporavljeni Nikola Milutinov i postigao pet poeta za nešto više od četiri minuta (1/1 za dva, 3/3 slobodna bacanja) i imao tri skoka. Filip Petrušev se još nije oporavio od povrede i nije bio u postavi Olimpijakosa.

Kod Fenerbahčea je najefikasniji bio Najdžel Hejs-Dejvis sa 21 poenom, Skoti Vilbekin je dao 12, 11 Sertač Šanli, a 10 Tajler Dorsi. Marko Gudurić je dao devet poena (2/2 dvojke, 1/4 trojke, 2/2 slobodna bacanja) i imao četiri skoka i tri izgubljene lopte.

Najdžel Hejs-Dejvis, KK Fenerbahče Foto: SeskimPhoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Baskonija je kao gost pobedila Virtus rezultatom 95:91 i tako osvojila osmo mesto koje garantuje dve šanse za plasman u plej-of.

Izabranici Duška Ivanovića će tako u utorak gostovati Makabiju u beogradskoj Areni i pobednik tog meča će u četvrtfinalu plej-ofa na Panatinaikos. Poraženi iz tog dvoboja će sledećeg petka biti domaćin boljem iz duela Efes - Virtus. Pobednik meča igranog u petak će u plej-ofu na Real.

Baskoniju je ka pobedi u Bolonji predvodio fenomenalni Markus Hauard sa 34 poena, 17 je dao Vanja Marinković (4/6 dvojke, 2/5 trojke, 3/5 slobodna bacanja) uz pet skokova i jednu asistenciju, 16 Kodi Miler-Mekintajer, a 12 Čima Moneke.

Ife Lunberg je dao 18 poena za Virtus, 15 Marko Belineli, 11 Danijel Haket, a 10 Džordan Miki. Ognjen Dobrić je dao tri poena (1/3 trojke) i imao dva skoka i jednu asistenciju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA