≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Makabi i Lorenco Braun "smrvili" Duška Ivanovića: Ni velikih 32 poena bivšeg igrača Partizana ne pomaže

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav meč u Beogradu...

  • 4
KK Baskonija - KK Partizan Foto: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaši Makabija ubedljivo su savladali ekipu Baskonije 113:85 u utakmici plej-in faze Evrolige, a najzaslužniji za pobedu bio je plejmejker izraelskog tima Lorenco Braun. 

U ovom susretu, protivnik se nije dovodio u pitanje od prvog do poslednjeg momenta. Već na startu raspoloženi Makabi je poveo sa dve trojke Lorenca Brauna, a odgovor španskog tima je izostao. Vrlo brzo prednost Izraelaca je porasla na 20 poena, a pored ogromnog zaostatka od dvadeset poena, španski tim je ostao lišen i za pomoć jednog od najboljih košarkaša Čime Monekea.

Naime, tokom prvog poluvremena Moneke je prošao kroz reket rivala, ali je nagazio nogu rivala i pao sa bolnom grimasom. Istok momenta, uhvatio se za nogu pa je bilo jasno da neće moći da nastavi meč:

Tako, Makabi je igrao svoju igru, Lorenco Braun je odigrao savršen meč, a veliku pomoć je imao u Vejdu Boldvinu. Sa druge strane, jedini igrač vredan pomena bio je Kodi Miler-Mekintajer koji je ubacio 32 poena do kraja utakmice.

Najefikasniji u ekipi Makabija bio je Lorenco Braun sa 29 poena, dok je Vejd Boldvin dodao 26. U timu iz Vitorije, srpski košarkaš Vanja Marinković proveo je na terenu skoro 20 minuta, a za to vreme postigao je pet poena i imao je jedan skok za ekipu Baskonije.

Tako, Makabi je obezbedio 7. mesto i plasman u plej-of gde će se sastati protiv Panatinaikosa. Baskonija će imati još jednu šansu za plasman u četvrtfinale plej-ofa Evrolige. Klub iz Vitorije će u drugom kolu plej-ina 19. aprila na svom terenu dočekati pobednika večerašnjeg meča između Efesa i Virtusa.

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 16, 2024

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šmiša

    17. april 2024 | 09:25

    Hrvati su strašno ljuti! Toliko para su dali svojoj Zvezdi, a rezultat nikakav! Ali ipak, podržaće svoj klub i sledeće sezone, zato ne brinite garagani. I dalje ćete biti najveći hrvatski klub u Srbiji🇭🇷. A IDEA će i dalje plaćati💰💰 "veeelike Srbe" 👎👎👎

  • Samo kazem

    16. april 2024 | 20:49

    Rezultat je 113:82

  • milko

    16. april 2024 | 20:54

    Kad bre igra drzavni projekt i rimenko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA