Vreme čitanja: oko 1 min.

Evroliga kaznila Atamana i Panatinaikos

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

I klub i trener će morati da plate

  • 3
Ergin Ataman, KK Panatinaikos Foto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je  Evroliga.

Evroliga je navela da je Ataman kažnjen sa 30.000 evra zbog javnog komentarisanja suđenja posle poraza od Makabija (87:91) u Atini u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa.

Ataman je kažnjen dodatno sa 5.000 evra zbog nepoštovanja medija, jer je trener Panatinaikosa odbio da se pojavi na obaveznoj konferenciji za novinare uoči drugog meča četvrtfinala plej-ofa sa Makabijem.

U saopštenju se navodi da je Panatinaikos novčano kažnjen sa 30.000 evra zbog javnog komentarisanja suđenja posle prve utakmice sa Makabijem.

Klub iz Tel Aviva je 23. aprila u Atini pobedio Panatinaikos rezultatom 91:87, a Ataman i čelnici domaćeg tima su posle meča tvrdili da su sudije oštetile grčki klub.

Panatinaikos je dva dana kasnije u Atini savladao Makabi rezultatom 95:79 u drugoj utakmici čevrtfinala plej-ofa Evrolige. Trenutni rezultat u seriji je 1:1.

Četvrtfinalna serija se igra na tri pobede, a naredna dva meča biće odigrana u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu i to 30. aprila i drugog maja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA