≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evroliga objavila da li je Filip Petrušev zaista napravio faul koji je presudio utakmicu protiv Barselone

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novo saopštenje elitnog takmičenja

  • 1
Filip Petrušev Foto: Printscreen/X

Mnogo bure oko suđenja bilo je juče u Evroligi, ali kako stvari stoje, sve odluke na koje su se klubovi žalili, a koje su bile ključne, bile su ispravne. Tako smo već pisali o dve sa meča Makabi - Panatinaikos, zbog kojih je besan bio predsednik Zelenih, Dimitris Janakopulos, a u jednoj je na drugom okršaju između Olimpijakosa i Barselone učestvovao i naš Filip Petrušev.

Naime, on je na sekund do kraja produžetka na šutu za tri poena po rukama dirao Džabarija Parkera, zbog čega su sudije Ilija Belošević i Mehdi Difala dosudile faul i tri slobodna bacanja, odnosno odluku je doneo Francuz, a posle je i naš arbitar gledao snimak.

Kiselo se smejao u tom momentu Jorgos Barcokas, bio je ljut na Mehdija Difalu koji je taj prekršaj snimao i sa njim se objasnio na kraju utakmice.

Međutim, saopštenje Evrolige kaže da je Petrušev zaista napravio faul i da je odluka sudija bila na mestu.

- Sa jednom sekundom do kraja produžetka, Filip Petrušev je imao kontakt sa levom rukom Džabarija Parkera, kada je ovaj krenuo u ulaznu putanju telom, pre nego što je uputio šut. Sudija je dosudio faul. Ispravna odluka - napisali su iz Evrolige.

Barselona je posle toga došla do pobede i povela sa 2:1 u seriji, tako da Olimpijakos mora da dobije četvrti duel da bi vratio seriju u Kataloniju na majstoricu.

Međutim, Evroliga je objavila i da su sudije napravile grešku kada nisu svirale pet sekundi Tomašu Satoranskom na uvođenju lopte.

- Sa 16,3 sekunde do kraja četvrte četvrtine, sudije su morale da sviraju pet sekundi, jer Tomaš Satoranski nije uveo loptu i da dodele posed Olimpijakosu - piše u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Može li Partizan da osvoji Evroligu? Željko odgovorio na večno pitanje navijača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    1. maj 2024 | 19:22

    Znaci , obavezno uvesti sankcije Srbiji i rezoluciji SB o Srbima kao grubim igracima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA