Vreme čitanja: oko 2 min.

Vanja i Duško ispustili +10 i poslali Real na Fajnal for: Kraljevići prvi uspeli da viziraju put za Berlin

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neuništiv je Real Madrid

  • 6
Duško Ivanović Foto: FrĂ�©dĂ�©ric Chambert / imago sportfotodienst / Profimedia

Real Madrid je prvi učesnik Fajnal fora Evrolige! Potvrdili su Kraljevići da su najjači, jer su i u Top 8 fazi Evrolige uspeli da pregaze svog rivala Baskoniju i da reše seriju u tri meča, pošto su slavili i večeras u "Buesi" posle preokreta - 98:102.

Bio je ovo pravi rolerkoster od meča. Na momente je zaista delovalo kao da Baskonija ima sve konce u svojim rukama, jer je tokom druge četvrtine uspela da povede sa +10, a potom tokom treće deonice da ode na identičnu razliku. Ali Real ne bi bio Real da se nije vratio...

Malo preko Jabuselea, malo preko iskusnog Ljulja, a za kraj i preko Fakua Kampaca, Kraljevići su u poslednjoj četvrtini zaostatak pretvorili u prednost. I to ne tako malu, već je ona u jednom momentu otišla i na +8, međutim, Baskonija je uspela da se probudi i na ulasku u poslednjih 60 sekundi imala je zaostatak od svega tri poena.

Baskoniji je nad glavom ležala činjenica da ih poraz izbacuje iz Evrolige za ovu sezonu, dok je na drugoj strani Real mogao da igra rasterećenije, jer je znao da ima još dve šanse za popravni, čak i kada da izgubi u "Fernando Buesa Areni".

Promašio je u tom poslednjem minutu Kodi Miler-Mekintajer šut koji bi vratio Baskoniju na -1, a na drugoj strani je Faku Kampaco pogodio svoj i Kraljevići su tada imali +5 i sve je postalo jasno. Ni Hauard nije bio precizan sa distance, dok Kampaco jeste, a trojka Rogavopulosa je jednostavno prekasno stigla, jer je Real već bio na Fajnal foru.

Najefikasniji na meču bio je Markus Hauard sa čak 29 poena, dok je Nikos Rogavopulos ubacio 18 za Baskoniju, a na drugoj strani Geršon Jabusele je dominirao sa 23 poena i sedam skokova uz tri asistencije, dok je Mario Hezonja ubacio 16, a Faku Kampaco 13 poena uz čak osam asistencija.

Nije tu bio kraj impresivnoj statistici Reala, jer je Gabrijel Dek isto dao 13 poena, a Edi Tavares 12 uz čak 13 skokova.

(Telegraf.rs)

Video: Slavlje košarkaša Vojvodine nakon osvojenog trofeja KLS

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    2. maj 2024 | 00:33

    Sada ih Real dobija lagano a kada je trebalo da ih dobije da bi partizan prosao ,oni izgubili kod kuce od iste te baskonije. Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA