Vreme čitanja: oko 1 min.

"Sa Mirotićem u timu nije lako, imali smo poteškoće": Mesina otvorio dušu o Nikolinom dolasku u Armani

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskusni trener otkrio je neke interesantne detalje

  • 2
Nikola Mirotić Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Carabelli / imago sportfotodienst / Profimedia

Mnogo polemike se na početku sezone koja je na izmaku vodilo oko potencijalnog dolaska Nikole Mirotića u redove Partizana. Iako je delovalo da je sve rešeno, u poslednjem momentu došlo je do zaokreta, a jedna od najvećih zvezda Evrolige završila je u Olimpiji iz Milana.

Šef stručnog štaba ovog tima, Etore Mesina je u razgovoru za Republiku istakao da su postojale jasne greške kod dovođenja igrača i da je to jedan od glavnih razloga zbog kojih Olimpija ove sezone nije uspela da izbori čak ni mesto u plej-inu.

- U nekim sezonama uradite sve kako treba, u drugim pravite greške na tržištu, jer je, izuzev u nekoliko klubova, teško zadržati te igrače na duže staze. Nismo dobro kontrolisali odlazak Serhija Rodrigeza i Malkolma Dilejnija, koji su napustili Olimpiju iz drugih razloga. Nismo uspeli da obezbedimo isti nivo na toj poziciji - rekao je Mesina.

On smatra da je najveća greška napravljena na poziciji pleja, a da je posebno bilo teško raditi sa Nikolom Mirotićem. Kaže da su postojale poteškoće.

- Na poziciji plejmejkera smo napravili grešku i našli smo se u problemu. Neću da se krijem iza svojih reči, ali prilagođavanje zvezde poput Mirotića u tim nije lako. Imali smo poteškoće, koje su većinski sada rešene. Nadam se da se u završnici sezone neće ponoviti. 

Klubu iz Grada mode sada ostaje da se bori za titulu u italijanskom Palakanestru, gde stvari takođe ne stoje baš najsjajnije.

- Sada je tu više ekipa koje razmišljaju o tituli nego prošle sezone, kada smo Bolonja i mi bili korak ispred ostalih. Vodiće se velika borba već od četvrtfinala. Situacija je slična kao prošle godine, nadamo se da će biti i rezultat. Prošle godine nismo znali koliko može da uradi Datome, sada treba da vidimo u kom stanju je Mirotić - rekao je Mesina.

(Telegraf.rs)

Video: Mirotić se zagreva pred meč sa Partizanom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA