Vreme čitanja: oko 1 min.

Olimpijakos ima najboljeg defanzivca sezone u Evroligi: Protiv večitih je redovno bio dobar i napadački

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vokapu prestižno priznanje

  • 1
KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

Tomas Vokap je proglašen za najboljeg defanzivca sezone u Evroligi, kao jedan od najzaslužniji pojedinaca za uspeh Olimpijakosa i plasman na završni turnir.

Nije ove godine generalmo imao preveliku napadačku ulogu kada su u pitanju poeni, pošto ih je u proseku ubacivao 8.1, ali je asistencijama i odličnom odbranom doprineo boljitku ekipe, što je kao posledicu imalo i odlazak na Fajnal for.

Sa 1.6 ukradenih lopti po meču nalazi se na drugom mestu liste, odmah iza Perisa Lija iz redova Asvela.

Vokap je ove sezone bio raspoložen protiv večitih, pošto je u tri od četiri meča imao dvocifren broj poena, a u jednom duelu sa crveno-belima čak je podelio i osam dodavanja za koševe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    12. maj 2024 | 16:33

    Zvezda godinama, deceniju, izigrava budalu kad je reč o insistiranju na pojedinim igračima. Svaki igrač je važan i za svakog je važno da bude što je moguće bolji, pa čak i onaj 12... U KLS ima talentovanijih, kvalitetnijih isl. igrača, da ne idemo dalje. Evro liga je posle NBA lige najbolje, najzahtevnije ... košarkaško takmičenje na svetu posle NBA lige. Tu nema mesta za demagogije i izmišljanje tople vode. Split, Zadar, Mega, Studentski centar su ove sezone imali igrače koji su bolji, talentovaniji i značajno jeftiniji od gomile Zvezdinih sa kojima je započela sezonu. Kuzmić, Simonivić, Lazić, Ilić, Lazarević, Tobi su neki od njih. Na sve to Ferel je do početka sezone bio faktički dostupan.? Ko je gledao ABA ligu, Italijansko prvenstvo i Evro ligu poslednjih 2 godine mogao je jasno da vidi da je Ferel u ovom periodu igrao kvalitetniju košarku od Nejpira. To što je Nejpir veće ime, što je godinama u prišlosti igrao na neverovatno visokom nivou ne znači ništa u sadašnjosti. Ne kažem da je trebao Ferel da se angažuje, ali navodim samo kao primer. Treba povremeno vraćati igrače koji su bili u Zvezdi, što Zvezda i radi. Cilja se Kalinić, a u međuvremenu se i ne razmišlja i o Jaki Blažiću? Ni da se pomene kao opcija, evo već par godina a eto on je recimo mnogo bolji i korisniji igrač od Lazića. Luka Božić je mnogo bolji igrač od Lazarevića, bolji je i od Davidovca, tačnije bio bi upotrebljiviji i korisniji za Zvezdu od Davidovca.To je više nego očigledno već 2 sezone, itd...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA