≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evroliga objavila drugu petorku takmičenja: Neka imena su možda zaslužila da završe i u prvoj

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrlo jak sastav

  • 0
Mario Hezonja, KK Partizan, KK Real Madrid Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Nakon što je Evroliga ranije danas objavila prvu petorku takmičenja, nešto kasnije danas najbolje klupsko košarkaško takmičenje u Evropi obelodanilo je i ko se to nalazi u drugoj, a može se reći bez ikakve dileme da su neka od imena bez problema mogla da se nađu i među najboljima.

U drugoj petorci se nalaze po dva košarkaša Real Madrida i Makabija iz Tel Aviva, kao i jedan igrač Panatinaikosa.

Evroliga je tako iz redova Zelenih rešila da uvrsti Kostasa Slukasa, koji je imao prosečan indeks od 16,1 poen kroz svoje odigrane mečeve u elitnom takmičenju, a pored njega se našao Vejd Boldvin koji je u proseku postizao sjajnih 17,4 poena po meču, a indeks mu se zaustavio na proseku od 19,1.

Nije tu kraj igračima Makabija, jer je tu i Lorenzo Braun, koji je imao gotovo identičan indeks u proseku sa 19,2 poena po meču. Bivši igrač Crvene zvezde zaista je bio jedan od najzaslužnijih što se tim našao među osam najboljih ove sezone.

Postavu Reala predstavlja Mario Hezonja, koji je jedan od samo dva igrača koji su ove sezone završili u "klubu 50-40-90" (više od 50% za dva, više od 40% za tri i više od 90% penala).

Na kraju je tu Edi Tavares, centar Reala koji je svojom visinom bio nezaustavljiv. Sa indeksom od 21 poena po meču tokom sezone uz 60,2% u šutu iz igre, vrlo je jasno zbog čega se našao u konačnom izboru.

(Telegraf.rs)

Video: Oglasio se Čović pred finale ABA s Partizanom: "Ne nasedajte na provokacije"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA