≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Lesor nerešiva enigma za Fenerbahče: Panatinaikos posle 13 godina ima šansu za trofej EL

S. L.
L. I.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Atinjani su u finalu

  • 8
KK Panatinaikos - KK Fenerbahče Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Panatinaikosa prvi su finalisti Evrolige. Atinski sastav je u polufinalnom meču savladao Fenerbahče rezultatom 73:57.

Izabranici Ergina Atamana su na fantastičnom serijom od 12:0 otvorili susret i nisu ispuštali vođstvo svih 40 minuta. Fenerbahče je nakon toga sa dva uzastopna poena Hejs Dejvisa smanjio prednost rivala, da bi po isteku prve deonice gubio sa devet poena razlike. Odličnu igru u prvom kvartalu prikazao je Kendrik Nan.

Istanbulski tim je u nastavku prikazao još bolju igru, stigao do 24:20, ali je Nan novom trojkom "odlepio" Panatinaikos. Igralo se u serijama do kraja poluvremena, a na petnaestominutni odmor Panatinaikos je otišao sa +2 (38:36).

U nastavku su obe ekipe prilično "stegle" odbranu, a u prilog tome govori da je treća četvrtina završena rezultatom 18:14 u korist Atinjana. Panatinaikos je poveo sa 45:38, da bi u jednom momentu posle poena Dorsija Fenerbahče stigao na samo poen zaostatka (51:50). Imali su Jasikevičijusovi izabranici šansu i da povedu, ali nisu iskoristili čak četiri uzastopna napada.

Nakon toga Lesor je oba puta pogodio sa penala, da bi uz zvuk sirene Huančo Hernangomez pogodio trojku i doneos svom timu +6 pred poslednju četvrtinu (56:50)

Nekadašnji centar Partizana Matijas Lesor je na startu poslednjih 10 minuta ukrao loptu i zakucao, da bi nakon toga Kalaicakis pogodio slobodna bacanja i vratio Atinjanima dvocifrenu prednost.

Do kraja susreta Atinjani su kontrolisali dešavanja na parketu i nisu dozvolili iznenađenje.

Što se košgeterskog učinka tiče, najefikasniji u pobedničkom timu bili su Lesor sa 17, i Nan sa 14, dok je u poraženom sastavu bolji od ostalih bio Hejs Dejvis sa 14 poena.

Panatinaikos će se za trofej Evrolige boriti protiv pobednika duela Real Madrid - Olimpijakos.

Podsećanja radi, Atinjani su poslednji put na fajnal foru igrali u sezoni 2011/2012, a trofej Evrolige poslednji put su osvojili u sezoni 2010/2011. U finalnom meču savladali su Makabi sa 78:70, dok ih je sa klupe predvodio sadašnji strateg Partizana, Željko Obradović.

Panatinaikos - Fenerbahče 73:57 (22:13, 16:23,18:14, 17:7)

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

40. minut  - 73:57 - Kraj meča.

39. minut - 70:57 - Ubedljiva igra Panatinaikosa u nastavku, za prvo finale posle 13 godina

35. minut - 64:52 - Lesor promašuje oba bacanja, da bi Nan u nardnom napadu položio loptu i doneo svom timu dvocifrenu prednost.

33. minut - 60:52 - Posle pogođenih slobodnih bacanja Kalaicakisa, Sestina smanjuje prednost Panatinaikosa.

31. minut - 58:50 - Odlično "zeleni" otvaraju kvartal. Lesor krade loptu i zakucava.

III ČETVRTINA

30. minut - 56:50 - Ipak su se Atinjani "izvukli". Posle pogođenih bacanja Lesora, trojku je pogodio i Ernangomez.

27. minut - 51:50 - Samo poen prednosti za Panatinaikos. Lesor je bio polovičan sa linije penala, da bi u narednom napadu Fenera pogodio Dorsi.

25. minut - 48:45 - Fener se u potpunosti vratio u meč. Po svemu sudeći imaćemo dramu do samog kraja

23. minut - 45:38 - Odlično je Panatinaikos otvorio četvrtinu, a poenima Lesora dolazi do velikih +7

II ČETVRTINA

19. minut - 36:33 - Ponovo serija Fenerbahčea. Gudurić je posle ukradene lopte lako poentirao u kontri, da bi nakon toga oba penala pogodio Hejs Dejvis.

18. minut - 36:29 - Rasplamsala se borba u Berlinu. Hejs Dejvis je pogodio trojku, a tajm-autom reagovao je Ataman. Posle minuta predaha poene za Panatinaikos postigao je Lesor sjajnim zakucavanjem.

17. minut - 34:29 - Posle trojke Fenerbahčea Grent pogađa uz faul, ali ne koristi dodatno bacanje.

15. minut - 32:23 - Igra se u serijama na obe strane, a Panata posle trojke Ernangomesa ponovo ima osetniju prednost.

13. minut - 27:20 - Mini serija Fenera, ali je prekida Nan trojkom iz dotrčavanja.

KK Panatinaikos - KK Fenerbahče Foto: Tanjug/AP

11. minut - 24:16 - Uvodne poene u drugoj deonici za Panatinaikos postiže raspoloženi Nan, da bi na drugoj strani Marko Gudurić pogodio šut za tri poena.

I ČETVRTINA

10. minut - 22:13 - Smanjuje turski klub prednost na isteku četvrtine. Za sada četa Ergina Atamana kontroliše situaciju na parketu.

8. minut - 18:8 - Ne ispušta Panatinaikos dvocifrenu prednost. Posle dobre akcije iz pika Lesor monstruozno zakucava

KK Panatinaikos - KK Fenerbahče Foto: Tanjug/AP

6. minut - 12:4 - Prvi poeni za Fenerbahče na utakmici. Pogodio je Hejs Dejvis uz faul, da bi potom promašio dodatno slobodno bacanje. Ponovo je precizan Hejs Dejvis, odlično je utrčao u reket posle čeonog auta i pogodio.

5. minut - 12:0 - Lako zakucavanje Mitoglua tera Jasikevičijusa da zatraži prvi tajm-aut!

3. minut - 8:0 - Odlično deluju Atinjani u uvodnim minutima utakmice. Poene je zabeležio Papapetru, da bi nakon toga novu trojku za Panatu pogodio Džerijen Grant. Na drugoj strani Motli pravi faul u napadu

1. minut - 3:0 - Posle nervoznog početka i promašaja na obe strane, Nan pogađa trojku.

POSTAVE

Fenerbahče: Motli, Vilbekin, Šanli, Papajanis, Hejs-Dejvis, Biberović, Pjer, Gudurić, Dorsi, Kalates, Madar, Sestina

Panatinaikos: Kalaicakis, Vildoza, Balcerovski, Slukas, Papapetru, Grent, Nan, Lesor, Antetokumbo, Grigonis, Ernangomez, Mitoglu

PRE MEČA

Čitava sezona staje u ovih 40 minuta, a onda za neku od ekipa i novih 40, koja će se naći u velikom finalu. Naravno, iako floskula, ali pobednik može biti samo jedan.

Ovakve utakmice, na ovakvom takmičenju obično i nemaju favorita, teško je odrediti ko bi to mogao da bude, jer će sigurno nijanse da odlučuju pobednika.

Obe ekipe su na jedvite jade došle do fajnal fora, teško su zaradili svoje mesto, pa bi trebalo i da ga iskoriste.

Ipak, susret će početi sa desetak minuta zakašnjenja, zbog izgreda navijača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    24. maj 2024 | 18:12

    Ko još gleda takmičenje koje je Partizan osvojio jednom a 4 puta bio učesnik F4 istog. Mnogo je veći događaj fmp1- fmp2, privatni čovini klubovi u privatnoj ligi čove🤣🤣🤣👉👌. Osvojite i ovo da impresionirate Bodirogu

  • bg P.F.C.

    24. maj 2024 | 20:55

    Koliko dao gudura od zeleznika?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA