≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Real "razmontirao" Olimpijakos i plasirao se u finale EL: "Kraljevi" brane tron protiv Panatinaikosa

S. J.
L. I.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Atomska košarka izabranika Čusa Matea

  • 4
KK Real Madrid - Olimpijakos Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Real Madrida plasirali su se u finale Evrolige pošto su u drugom polufinalnom meču ubedljivo savladali Olimpijakos rezultatom 87:76.

Izabranici Čusa Matea su mnogo bolje otvorili susret, te su posle tri minuta igre imali +5 (11:6). U uvodnim trenucima utakmice posebno se istakao Mario Hezonja koji je postigao dve trojke.

Prilikom prvog TV tajm-auta Madriđani su imali osam poena prednosti, da bi nakon toga dalekodometni šut pogodio Džanan Musa čime je real po prvi put stekao dvocifrenu prednost na meču.

Madriđani su od tada nastavili da "gaze" rivala, da bi po isteku prve četvrtine stekli prednost od 18 poena (28;10).

Izabranici Jorgosa Barcokasa su se preko Filipa Petruševa koji je postigao pet vezanih poena početkom drugog kvartala nakratko vratili u meč, ali su "blankosi" odbili nalet i nastavili da pogađaju iz gotovo svih pozicija.

Sjajnu rolu imao je Poarije koji je pri rezultatu 45:21 za svoj tim prvo izblokirao Papanikolaua da bi na drugoj strani atraktivno zakucao posle asistencije Ćaća Rodrigeza.

Atinjani su trojkom Mekisika uz zvuk sirene uspeli da smanje prednost Madriđana, a Real je na odmor otišao sa +19 (56:37).

KK Real Madrid - Olimpijakos Foto: Tanjug/AP

U nastavku su košarkaši Olimpijakosa izgledali dosta bolje, pa su poenima Pitersa i serijom 6:0 stigli do podnošljivih 56:43.

Hezonja je nakratko prekinuo seriju atinskog tima, da bi Olimpijakos sa dve trojke ponovo uneo neizvesnost, a na semaforu je stajalo 60:48. Nakon toga na scenu je stupio Džanan Musa koji je pogodio uz faul, da bi se nakon toga otišlo na TV tajm-aut.

Papanikolau je u sledećem napadu pogodio trojku, a fenomenalni Musa je pogodio još jedan šut van linije 6,75 i doneo Realu +15 (66:51).

Madriđani su pred poslednjih 10 minuta imali +13, ali je već na startu Papanikolau pogodio trojku, a Real na isti način odgovorio preko Jabuselea i odbio nalet grčkog kluba.

Ipak, na šest minuta pre kraja Vilijams Gos pogađa trojku i Olimpijakos se spušta na jednocifreni minus (76:67). Do kraja susreta Real nije dozvolio rivalu da ozbiljnije zapreti, te se plasirao u finale.

Što se košgeterskog učinka tiče, najbolji u pobedničkom sastavu bili su Musa sa 18 i Hezonja sa 11, dok je u ekipi Olimpijakosa bolji od ostalih bio Piters sa 20.

Real će se za trofej Evrolige boriti protiv Panatinaikosa koji je u ranijem terminu savladao Fenerbahče rezultatom 73:57.

Podsećanja radi, "blankosi" su prošle godine osvojili pomenuto takmičenje, pošto su u finalnom meču savladali Olimpijakos. Takođe, Real je u poznatom četvrtfinalnom meču te sezone eliminisao Partizan sa 3:2 ju seriji.

Tok meča

REAL MADRID - OLIMPIJAKOS 87:76 (28:10, 28:27, 15:21, -:-)

IV ČETVRTINA

40. minut - 87:76 - Kraj utakmice.

39. minut - 87:73 - Musa sa četiri uzastopna poena rešava meč. Real će braniti tron u Evroligi.

35. minut - 79:69 - Novi poeni VIlijamsa Gosa, da bi na drugoj strani pogodio Tavares.

34. minut - 76:67 - Kakva utakmica! Vilijams Gos postiže trojku, Olimpijakos je na jednocifrenom minusu

III ČETVRTINA

30. minut - 71:58 - Real ima velikih +13 pred poslednji kvartal.

29. minut - 69:56 - Već viđeno! Ljulj je pogodio trojku preko Fala i odbija nalet Olimpijakosa

28. minut - 66:56 - Atinjani su na pristojnih -10. Odlično ih služi šut van linije 6,75.

26. minut - 62:48 - Musa pogađa uz faul i odbija nalet Olimpijakosa. Nakon toga bio je siguran i sa penala

25. minut - 58:43 - Seriju Olimpijakosa od 9:0 prekida Hezonja pogotkom sa distance.

23. minut - 56:39 - Prazni minuti na obe strane. Ipak, Olimpijakos stiže do prvih poena u trećem kvartalu preko Pitersa.

II ČETVRTINA

20. minut - 56:37 - Kraj poluvremena, a Real je jednom nogom već u finalu.

17. minut - 47:29 - Posle serije Olimpijakosa, Čus Mateo je zatražio minut odmora.

15. minut - 38:21 - Dobro se snalasi Mekisk. Plejmejker Olimpijakosa pogađa uz faul, a onda poentira i sa penala.

KK Real Madrid - Olimpijakos Foto: Tanjug/AP

13. minut - 36:18 - Kakva igra Reala! Imali su igrači Olimpijakosa šansu da se vrati u meč, ali su Fernandez trojkom, a onda i Poarije sa dva laka zakucavanja doneli Realu velikih +18.

11. minut - 28:13 - Olimpijakos uspeva da smanji rezultat posle trojke koju je pogodio Filip Petrušev.

I ČETVRTINA

10. minut - 28:10 - Nova najveća prednost za Real. Šut van linije 6,75 iz ugla pogađa Geršon Jabusele. Već u narednom napadu isti igrač je odlično prošao do koša i pogodio od tablu.

9. minut - 23:10 - Madriđani sve bolji. Tavares je posle prodora naslonio loptu na tablu i doneo svom timu dvocifrenu prednost

KK Real Madrid - Olimpijakos Foto: Tanjug/AP

7. minut - 19:10 - Kakva trojka Džanana Muse. Reprezentativac Bosne i Hercegovine pogodio je šut sa osam metara, da bi na drugoj strani lako zakucavanje zabeležio Fal.

6. minut - 16:8 - Prvi televizijski tajm-aut. Madriđani imaju osetniju prednost, ali ima još mnogo da se igra.

5. minut - 14:8 - Dobre odbrane na obe strane. Za ekipu Olimpijakosa prve poene zabeležio je Tomas Vokap

1. minut - 8:6 - Nešto bolji start Madriđana, a čini se da je bek Olimpijakosa Ajzea Kenan namestio ruku jer je pogodio prvi šut van linije 6,75.

Postave

Real Madrid: Kampaco, Musa, Hezonja, Endijaje, Tavares

Olimpijakos: Vokap, Kenan, Papanikolau, Piters, Fal

Pre meča

Madriđani su branioci trofeja, a kako su i u regularnom delu sezone bili prvi na tabeli, važe za izražene favorite u ovom meču, ali i kada je reč o osvajanju titule.

Sa druge strane, crveno-beli iz Pireja su pokazali da mogu da igraju sa svakim timom u ligi, i u poslednje vreme su vezali pet uzastopnih trijumfa.

Što se međusobnih susreta tiče, ove sezone je Real dobio oba susreta u regularnom delu lige, ali treba istaći da je razlika u prvom bila svega šest, a u drugom svega pet poena.

Kada je reč o zdravstvenom biltenu, Real neće moći da računa na povređenog Gabrijela Deka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    24. maj 2024 | 20:47

    Ko lud gleda ovo. Imate na areni fmp1-fmp2🤣🤣🤣🤣👉👌👉👌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA