≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Matijas Lesor: "Strog prema sebi, želim da budem odličan"

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuski centar ima priliku da osvoji najvredniji trofej u karijeri

  • 2
Matijas Lesor Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Košarkaši Panatinaikosa su pobedom protiv Fenerbahčea rezultatom 73:57 izborili finale Evrolige, i za trofej će se boriti sa Real Madridom.

Izabranici Ergina Atamana su svih 40 minuta kontrolisali dešavanja na terenu, a najbolji u redovima "zelenih" bio je Matijas Lesor.

Francuski centar je nakon pomenutog meča izneo svoje utiske.

- Ključ je bila odbrana. U napadu večeras nije bilo dobro kao što obično radimo, ali kada igramo odbranu kao večeras, mislim da nema mnogo timova u Evropi koji mogu da nas drže ispod 60, 70 poena. Kada zadržimo tim ispod 70 poena, mislim da su naše šanse za pobedu duplo veće - započeo je Lesor.

Ipak, nije bio zadovoljan svojim izdanjem i pored toga što je bio najefikasniji.

- Bio sam ljut jer sam promašio nekoliko šuteva koje mi je bilo lako da završim. Zaista sam strog prema sebi, a to što sam dobar nije mi dovoljno; želim da budem odličan. Promašio sam nekoliko lakih šuteva, nekoliko slobodnih bacanja... Ali moram da nastavim i moramo da pobeđujemo, to je najvažnije - rekao je Lesor.

Za kraj je naveo i šta očekuje u finalu.

- Nemamo najviše iskustva u fajnal-foru, ali imamo momke koji su stekli iskustvo. Čak ni Kendrik Nan nije dugo igrao u Evropi, ali vidite kako se prilagodio. On je momak koji je prošao kroz mnoge stvari, a bio je u finalu NBA, tako da je stekao iskustvo. To je fajnal-for, znamo da se neće raditi o tome ko ima najviše talenta, ko će koga nadmašiti. Biće reči o gužvi, borbi i sjajnoj odbrani - završio je Francuz.

Finalni meč na programu je u nedelju sa početkom od 20 časova. Podsećanja radi, trofej brani ekipa Real Madrida.

(Telegraf.rs)

Video: "Posle prve utakmice mi je bilo jasno...": Obradović posle poraza u finalu prozvao ABA ligu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    25. maj 2024 | 11:45

    Matijas je trenutno najbolji centar Evrope, ima sve, brzinu, sut, eksplozivnost, snagu, sada se vidi da su on i Eksum drzali Partizan prosle godine.

  • Dejan

    25. maj 2024 | 06:34

    Jel ovo onaj 🙉 ...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA