Vreme čitanja: oko 1 min.

Ataman zadovoljan posle plasmana u finale: "Želim da sprečim Matea da osvoji trofej"

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turski trener je na početku sezone preuzeo Panatinaikos i vratio ga na Fajnal for prvi put posle 2012. i u prvo finale Evrolige posle 2011

  • 2
Ergin Ataman Foto: Antonis Nikolopoulos / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman rekao je pred finale Evrolige protiv Reala da je njegova ekipa puna samopouzdanja i dodao da mu je poseban motiv da spreči trenera Madriđana da ponovi njegov uspeh i dve vezane titule prvaka Evrope.

Turski trener je na početku sezone preuzeo Panatinaikos i vratio ga na Fajnal for prvi put posle 2012. i u prvo finale Evrolige posle 2011.

- Posle godinu pauze, u finalu me ponovo čeka Real. Oni su sjajna ekipa, ali mi smo sigurni u sebe, puni smo samopouzdanja i biće to odlična utakmica. Svesni smo da dobra odbrana donosi pobede - rekao je Ataman na konferenciji za medije.

Atamanu će ovo biti četvrto finale Evrolige, bio je dvostruki uzastopni šampion 2021. i 2022. a pre dve godine je u finalu savladao baš Real.

- Znam da moj kolega Ćus Mateo želi da osvoji drugu uzastopnu titulu. Poslednji sam trener koji je vezao dve titule u Evroligi, pa će mi to biti dodatna motivacija da sprečim kolegu da ponovi moj uspeh - dodao je Ataman.

KK Panatinaikos - KK Fenerbahče Foto: Tanjug/AP

Turčin će četvrti put u karijeri igrati finale Evrolige, a iza sebe ima pet Fajnal forova.

- Kao turskom treneru i sportisti, veliki mi je ponos što šesti put učestvujem na Fajnal foru, a četvrti put igram u finalu. Znam da je mnogo ljudi u Turskoj ponosno na moj uspeh - zaključio je Ataman.

Finale Evrolige igra se u nedelju od 19 časova u Berlinu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Delije vređaju Ergina Atamana i skandiraju Marku Ivkoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    25. maj 2024 | 16:51

    Да ти није било судија не би ни видео фајнал фор!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA