Vreme čitanja: oko 1 min.

Mateo blista pred finale Evrolige: "Imamo poseban DNK..."

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Real će u nedelju od 19 časova u Berlinu igrati protiv Panatinaikosa da odbrani pehar osvojen lane i osvoji 12. put titulu prvaka Evrope

  • 0
Čus Mateo Foto: Alter Photos / ddp USA / Profimedia

Trener košarkaša Reala Ćus Mateo rekao je pred finale Evrolige protiv Panatinaikosa da njegova ekipa ima poseban DNK jer igra treće uzastopno finale elitnog takmičenja.

Real će u nedelju od 19 časova u Berlinu igrati protiv Panatinaikosa da odbrani pehar osvojen lane i osvoji 12. put titulu prvaka Evrope.

- O radu našeg kluba mnogo govori to što smo u trećem finalu zaredom. Sigurno imamo poseban DNK. Ne zaustavljamo se ovde jer nam je novi cilj na dohvat ruke i želimo novu titulu - rekao je Mateo na zajedničkoj konferenciji za medije finalista Evrolige.

Real je pre dve godine izgubio finale od Efesa, na čijoj je klupi tad sedeo Ergin Ataman, sadašnji šef struke Panatinaikosa. Mateo je istakao da je zadovoljan što je ekipa sačuvala kostur od lane.

- Stabilnost ekipe je veoma bitna, a za nas je izuzetno važno što smo u odnosu na prošlu sezonu dobili šansu da dodamo Fakunda Kampaca u tim ove sezone - dodao je Španac.

Mario Hezonja, Fakundo Kampaco, KK Real Madrid Foto: Alberto Gardin / imago sportfotodienst / Profimedia

U polufinalnom meču između Panatinaikosa i Fenerbahčea brilijrao je Matijas Lesor, koji je takođe bio prisutan na konferenciji za medije, ali Mateo ističe da ekipa ne sme da se fokusira samo na njega.

- Ako mene pitate, Lesor je jedan od najboljih igrača Evrolige i pokušaćemo da ga zaustavimo. Ali uradili bismo nešto veoma glupo ako bismo se fokusirali samo na Lesora - zaključio je Španac.

Novinari su podsetili Matea na "prokletstvo" da prvoplasirani klub posle regularnog toka Evrolige godinama unazad nije osvojio Evroligu.

- Prošlost je prošlost, ne pričamo o tome šta je bilo i ko je favorit, samo gledamo priliku koja je pred nama - zaključio je Mateo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Nije otkrio da li će igrati Dek i Fernandez: Ćus Mateo posle Zvezde komentarisao i meč sa Partizanom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA