≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evroliga produžila licence sa 13 timova do 2041: Tu su Rusi, a šta je sa večitima?

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki korak za evropsku košarku...

  • 4
Evroliga pehar Foto: MN Press

Trinaest akcionara Evrolige odlučilo je da produži svoje partnerstvo do 2041. godine, započinjući novi 15-godišnji ugovor od leta 2026. godine, kako prenosi ugledni novinar Aris Barkas..

Na osnovu prethodnih razgovora osnovu partnerstva i dalje čini istih 13 klubova, među kojima su: CSKA Moskva, Anadolu Efes, Fenerbahče, Makabi Tel Aviv, Olimpijakos, Panatinaikos, Barselona, Real Madrid, Baskonija, Žalgiris, Armani Milano, Bajern Minhen, ASVEL.

Ova odluka predstavlja značajan korak u daljem razvoju i stabilizaciji takmičenja, pružajući dugoročnu sigurnost i kontinuitet za sve uključene klubove.

Međutim, i dalje nije jasno šta će biti sa ekipama Crvene zvezde i Partizana.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Jović otkrio: "Ja navijam za Zvezdu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gegula

    11. jun 2024 | 14:02

    A London, Pariz, Štokholm, Bejrut?

  • Vitez Koja

    11. jun 2024 | 14:58

    Evroliga je jedna budalaština.Od kada se igra EL nema prvaka Evrope, već pobednika neke privatne lige učenika, koji su dovoljno platili da je igraju.Sva poenta je u novcu, u tržišnom potencijalu, odnosno kupovini TV prava.Što se tiče naših klubova, da političari ne vide potencijal za pranje para, hleba i igara, manipulaciju i dodvoravanje navijačima, pa isisavaju lovu iz državnih preduzeća, a i razne kockarnice i kladionice, koje su se us.ale od para na zakonu koji im je to omogućio, koriste to kao reklamu, a i daju pare kao neki vid reketa, da bi mogli da nastave da zgrću lovu, pa možemo nekako da učestvujemo u tome.Tu nema rezona, što se vidi i na slučaju Valensije, kao i ranijih godina gde klubovi imaju veći trošak nego projektovanu zaradu.Sada će neki klubovi bez ikakve tradicije, ali sa lovom i tržišnim potencijalom kao što su London, Dubaji, Pariz, Abu Dabi...da zauzmu mesta recimo Zvezdi,Partizanu, možda i Žalgiris, kada se vrate Rusi tek.

  • miki

    11. jun 2024 | 15:06

    Pa vide oni sve sta radimo, bijemo se, vredjamo se, mrzimo se medusobno, pritisak na sudije, stanje na tribinama, huluganizam, uticaj navijača na klub, pomoć države u finansijama, nestabilni budžeti koji zavise od volje drzave, nejasna vlasnička struktuta kluba, neskriveno prisustvo politike u sportu itd, samo to nama nije čudno jer smo se navikli, a onda se čudimo zašto nemamo licencu. Ne žele to da imaju kod sebe, tu vrstu neuredjenosti, naši interni problemi im ne trebaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA