≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Panatinaikos šokirao Makabi u finišu i vratio brejk, igraće se majstorica za F4

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zeleni okrenuli rezultat serijom 10:0

  • 2
Makabi - Panatinaikos Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Košarkaški Panatinaikosa uspeli su da vrate brejk protiv Makabija, trijumfuju u četvrtoj utakmici četvrtfinala Evrolige rezultatom 95:88, i izbore majstoricu u Atini za plasman na fajnal-for!

Vodio je Makabi sedam poena viška u poslednjoj deonici, imali su i 88:85, da bi PAO napravio seriju od 8:0 i posle trojke Kostasa Slukasa na minut do kraja poveo sa 93:88.

Upravo je pomenuti Slukas bio jedan od najboljih na terenu i uz Kendrika Nana je kreirao trijumf "zelenih." Nan je na kraju ubacio 27 poena, dok je grčki as stao na 20.

Makabi je svoj prvi napad posle tajm-auta u poslednjem minutu prokocako, za drugi mu je ostalo 30 sekundi, ali je Bonzi Kolson promašio šut za tri poena.

Na kraju je i Lesor na 12 sekundi do kraja zakucao za 95:88, a nekadašnji igrač Partizana meč je završio sa 17 poena i sedam skokova. Kostadions Mitoglu je sa 13 poena takođe bio dvocifren u redovima Panatinaikosa.

S druge strane, Lorenco Braun je ubacio 17 poena, Blat i Kolson su imali po 14, dok je Džoš Nibo stao na 10.

Vredi pomenuti i to da je duel u Pioniru uživo gledao trener Partizana Željko Obradović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bla

    3. maj 2024 | 01:59

    Zelembaci moji najboljiiii ⚪️🟢⚪️🟢 Znalo se da ce da pobede,jos jednom dokazali da nema predaje i posle onog ostecenja pretrpljenog u prethodnoj utakmici! Idemo do final four-a!!! Sloukas the best capiten!!! ⚪️🟢⚪️🟢 Svaka cast Obradovicu i Avramovicu sto su dosli da podrze PAO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA