Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda i momenat istine: Nemačka mašinerija na Marakani, okreće li se sezona za šampiona Srbije?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čitava stvar ima više realnosti

  • 1
Hvang In Bom, FK Crvena zvezda Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Više ulaganja i manje dobrih rezultata ove godine - tako se može sumirati dosadašnji tok sezone Crvene zvezde koja se nalazi na nekoj vrsti veoma komplikovane raskrsnice. Um bi se raščistio za sekund kada bi Marakana (danas, 21 časova) videla pozitivan rezultat protiv nemačkog velikana Lajpciga u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona.

Ono što je bilo nejasno i u prošlim utakmicama, ostaje nejasno i pred meč sa Nemcima. Trener Barak Bahar nema formulu, ali definitivno ima sastojke da napravi eliksir uspeha. Recept će morati što pre da nađe, jer je strpljenja sve manje u Ljutice Bogdana.

Rezultati su "sporovozni", pa ni pobede u prvenstvu kao što su protiv Radnika, IMT-a i Javora nisu uspele da ubede zvezdašku javnost da je sve i dalje u koloseku.

Prima se redovno gol. Omri Glazer je, za razliku od uvodnih nekoliko utakmica na golu crveno-belih, kapitulirao na svakom od poslednjih okršaja, iako se makar za pola smatralo da mora da sačuva mrežu.

Nije toliko do njega koliko čitave ekipe koja je u letargiji, ali ima kvalitet da preokrene čitav momenat.

Čitava stvar ima više realnosti.

Prva je da je Zvezda autsajder čak i na Marakani protiv Lajpciga, ali druga je da bi Zvezda eventualnim probojom i dobrim rezultatom protiv nemačke ekipe verovatno dobila taj impuls koji traži već duže vreme.

FK Lajpcig - FK Crvena zvezda Marko Stamenić Foto: Tanjug/AP

Osetilo se i protiv Jang Bojsa da bi pobeda gurnula šampiona Srbije u pozitivni rukavac, ali i remi je bio ohrabrujući, ne zbog rezultata, već zbog igre u drugom poluvremenu kojom su Švajcarci potpuno razbijeni.

Sada, dolazi neko mnogo jači, mnogo organizovaniji i većeg kapaciteta da juri trijumfe. Lajpcig je sebe, po okončanju žreba, već video u nokaut fazi Lige šampiona.

Pozitivna stvar za Zvezdu jeste što protivnik ima anomalije u svojoj kvalitetnoj slici. Poveže tri-četiri fenomenalna rezultata, onda upadne u seriju totalnog bunila, pa iznova sve isto.

E, upravo je sada u jednom momentu koji je neočekivan, jer je prvo u Kupu Nemačke poražen od Volfsburga, a onda u Bundesligi od Majnca, i to sve bez postignutog pogotka.

Oba su bila gostovanja i oba su verovatno naljutila Lajpcig. U prvih 10 minuta ćemo videti, da li su u istom sivom trenutku ili su shvatili da moraju da izađu iz njega.

Definitivno, niti jedna ove dve ekipe koje će da odmere snage na Marakani nemaju kontinuitet, pa će ispitivanje snaga i pronalazak pravca u meču biti od suštinske važnosti za oba kraja.

Zvezdu može da ponese publika i da joj se posloži kadar, a Lajpcig će gledati da se skloni sa posta koji je nastao u sedmici za njim.

Svakako, očekuje se spektakl i teško da će mreže mirovati na ovom duelu.

NAŠ TIP: Crvena zvezda - Lajpcig 3+

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA