Vreme čitanja: oko 2 min.

Veća je verovatnoća da Srbija prođe u osminu finala EURA, nego da ispadne: Pojavile se prve kvote

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Videćemo da li će naši Orlovi uspeti da nadvise Dance, Engleze i Slovence

  • 13
Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Promo/ Srđan Stevanović, www.starsport.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije remijem sa Bugarskom u Leskovcu izborila je prvo učešće na Evropskom prvenstvu posle 24 godine, a na žrebu održanom 2. decembra u Hamburgu saznali smo da će Orlovi igrati sa repezentacijama Engleske, Danske i Slovenije.

Utakmica sa Englezima biće prva po rasporedu u Gelzenkirhenu, 16. juna od 21.00 čas, potom sledi ispit protiv Slovenaca u Minhenu 20. juna od 15.00 časova, da bismo na kraju odigrali i meč sa Danskom u istom gradu 25. juna od 21.00 čas.

Propozicije su takve da u osminu finala dalje zasigurno idu dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima. To je svakako velika šansa za Orlove da nađu svoj put čak i do nokaut faze takmičenja.

Bukmejkeri, odnosno kladionice slažu se sa tim i naglašavaju da Srbija zaista ima veće šanse da ode u osminu finala nego da ispadne već posle grupne faze takmičenja.

Verovatnoća da će se Srbija plasirati u osminu finala Evropskog prvenstva procenjena je kvotom 1,60, odnosno sa 62,5% šanse gledano u procentima.

Nemanja Radonjić, Dragan Stojković Piksi, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press - Marko Metlaš

Najbolje u našoj grupi očekivano stoje Englezi sa kvotom 1,03 da idu dalje, odnosno sa 97% verovatnoće, a slede ih Danci sa kvotom 1,33 i 75% šanse da se nađu u nokaut fazi takmičenja. Na samom dnu su Slovenci u koje bukmejkeri veruju sa kvotom 2,40 i 42% šanse da idu dalje.

Kada je reč o pobedniku grupe, tu su stvari već dosta drugačije i naravno Engleska je na samom vrhu sa kvotom od 1,50. Danska je na drugom mestu sa 5,50, dok je na Srbiju postavljena kvota 9. Slovenci su autsajderi sa kvotom 21.

Uvek je zanimljivo videti i kako se rangiramo kao ukupni favoriti na celom takmičenju. Bukmejkeri za sada smatraju da smo na 14. mestu sa kvotom 66, dok veruju da će Englezi najverovatnije podići trofej sa kvotom 4,5. Vrlo blizu je Francuska sa kvotom 5,00.

Videćemo šta će biti kada se lopta prvi put bude zakotrljala u Nemačkoj...

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: "Ne može bez tenzija, morate malo i da drhtite! Ovi igrači su heroji": Piksi posle odlaska na EURO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA