≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija je 12. favorit da osvoji EURO! Ispred nas su Hrvati, a šanse da prođemo grupu su ogromne

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uprkos ne baš sjajnim partijama na prijateljskim utakmicama sa Kiprom i Rusijom

  • 8
Fudbalska reprezentacija Srbije, Srbija - Kipar Foto: MN Press / M. Metlaš

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je martovski prozor prijateljskih utakmica "mršavom" pobedom protiv Kipra (1:0) i teškim porazom od Rusije (0:4), što nije baš nešto što može da raduje na samo dva i po meseca do početka Evropskog prvenstva u fudbalu u Nemačkoj. Ipak, ovi rezultati nisu bitno uticali na šanse Orlova, barem ako pitate bukmejkere.

Naime, Srbija je ostala na 12. mestu favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, tako da se nalazi u gornjoj polovini, ali i nekoj vrsti zlatne sredine. Kvota da će Orlovi osvojiti EURO u Nemačkoj trenutno iznosi 70.

Ispred selekcije Srbije nalaze se još dve reprezentacije koje sa njom nastupaju u Grupi C, pri čemu je Engleska trenutno najveći favorit, rame uz rame sa Francuzima, da osvoji čitav turnir. Kvota koja se trenutno daje na Gordi Albion i Petlove iznosi po 4,50. Što se tiče druge selekcije, Danske, ona je tri mesta ispred nas na deobi devetog mesta sa kvotom 40.

Interesantno je da je od selekcija iz regiona samo Hrvatska ispred Srbije i baš ona deli to deveto mesto sa Dancima sa kvotom 40.

U samom vrhu pored Engleza i Francuza nalaze se i domaćini Nemci sa kvotom 7,00, a samo je još kvota na Španiju jednocifrena i iznosi 8,50.

Na listi slede Portugal (10), Belgija (15), Italija (17), Holandija (17), potom Danska i Hrvatska, a zatim i Turska (50), posle čega ide selekcija Srbije koja interesantno ima identične šanse kao i Švajcarska (70).

Ispod se nalaze Austrija, Mađarska i Škotska (svi sa kvotom 80), Ukrajina (100), Češka Republika i Poljska (150), Rumunija (200), Slovenija (250), a na začelju se nalaze Albanija, Gruzija i Slovačka (500).

FSS okupljanje reprezentacije Foto: Marko Jovanović

Da li Srbija prolazi Grupu C na Evropskom prvenstvu?

Interesantno je videti da li će Srbija proći Grupu C na ovom Evropskom prvenstvu. Za sada prema bukmejkerima postoje ogromne šanse da se to desi.

Logično je da je Engleska "suvi" favorit sa kvotom 1,02 i čak 98% šanse za prolazak dalje, dok je Danska tu takođe sa vrlo dobrim šansama i kvotom 1,35 (74% verovatnoće). Potom slede Orlovi sa takođe lepom kvotom od 1,57 da ide u nokaut fazu takmičenja, a to je 63,7% šanse da će proći. Slovenci imaju najmanje šanse, jer je kvota 2,30, a to je 43% u procentima.

A ko će biti pobednik Grupe C? Tu je već šansa Srbije daleko manja da bude na vrhu. Logično se najviše šanse daje Englezima sa kvotom 1,37, drugi su Danci sa 5,50, a treća je Srbija sa kvotom 9,00. Opet se Sloveniji daje najmanje mogućnosti, uprkos šokantnoj pobedi nad Portugalom u prijateljskom meču sa 15,0.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Baždar: Ostvarila mi se želja, debitovao sam za reprezentaciju Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA