≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan bez Pantera, ali Baskonija je u težoj situaciji: Crno-beli bi da opet sruše Duška Ivanovića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli su spremni za osvetu za prošlogodišnji poraz posle produžetka

  • 8
KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Aba liga Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana prepuni samopouzdanja nakon dve pobede u vezanim večitim derbijima nad Crvenom zvezdom prvo u Evroligi, a potom i u ABA ligi putuju na gostovanje u Vitoriju gde će im protivnik biti ekipa Baskonije.

Igrači trenera Željka Obradovića uspeli su upravo protiv crveno-belih na domaćem terenu da se trgnu iz serije loših rezultata koja je kulminirala porazom od Mege u Hali sportova "Ranko Žeravica". Sa druge strane, njihov naredni protivnik u ovim momentima prolazi kroz pravi košmar.

Odavno se Baskoniji nije desilo da veže čak pet poraza u svim takmičenjima. Od početka sezone očigledno je da nešto ne štima kada je reč o ekipi koja nastupa u dvorani "Fernando Buesa", a meč sa Partizanom bi mogao da bude svojevrsna prekretnica.

Na klupu je umesto otpisanog Đoana Penjaroje seo doskorašnji trener Crvene zvezde, Duško Ivanović, kojem će to biti četvrti mandat na klupi ovog španskog kluba. Mnogi su se našalili i pitali da li to znači da Baskonija osvaja titulu u ACB ligi ove ili naredne godine, ako uzmemo tradiciju koju ima crnogorski stručnjak sa ovom ekipom.

Duško Ivanović Foto: Javier Borrego / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ali njegovo glavno pitanje i glavobolja pred meč sa Partizanom jeste ta ko će zapravo i moći da igra. Željko Obradović neće moći da računa na Kevina Pantera i Mateuša Ponitku, ali je pred Ivanovićem još veći izazov.

Pod znakom pitanja za ovaj meč su Čima Moneke, Markus Hauard, a sigurno nećemo gledati ni Nika Maniona, ni Nikosa Rogakopulosa, kao ni Kalifu Diopa, pa ni Danija Dijeza... Podugačak spisak zbog kojeg je jasno da ipak uloga favorita pripada Partizanu.

Setiće se Grobari po lošem prošlogodišnjeg meča. Partizan je imao pobedu u svojim rukama, a onda je Hauard dao trojku za produžetak, posle kojeg je domaći tim odneo pobedu koja srećom nije koštala crno-bele odlaska u Top 8 fazu kada se podvukla konačna crta.

Stoga se može reći da će crno-beli pokušati da odnesu pobedu protiv "osakaćene" Baskonije i da tako napravi veliki korak ka gorjem delu tabele. U slučaju trijumfa, Partizan bio bio na sasvim korektnom skoru 3-3.

A kvota na dvojku je odličnih 2,00.

Naš tip: Baskonija - Partizan bezh 2

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Pi Džej Doužer nije otkrio šta je pričao sa Teom posle derbija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    3. novembar 2023 | 10:37

    Dvojka ko kuća, odlična kvota

  • Lakirana cipelica

    3. novembar 2023 | 13:02

    Uvek uz tebe imenjače naš, Partizani iz Tirane

  • Hmm

    3. novembar 2023 | 10:38

    Ma nema veze, veceras ce i avramovic da se povredi, pa ce onda da bude ok odnos snaga..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA