≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gde je i šta radi Dominik Tim: Bivši osvajač Grend slema je na novom zadatku, da li će ga rešiti?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Došao je na Masters u Parizu sa namerom da pokaže koliko god ima i može, a pokazao je dosta

  • 0
Dominik Tim, Nik Kirjos Foto: AP/Tanjug

Karijera Dominika Tima je pravi primer "šta bi bilo kada bi bilo". Austrijanac je uspeo da, u ovakvoj eri gde su skoro sve pokupila tri igrača, osvojio Grend slem i najavio još veću priču. Ipak, sledi povreda i totalni krah. Ne pre mnogo vremena, mnogi su sumnjali da će pobediti i protiv igrača koji nisu u Top 100, ali sada je polako prebacio u drugu, pa u treću brzinu i u Mecu se nada možda i tituli.

Tim se sada nalazi na 95. poziciji svetske rang liste, a žreb na turniru u skoro pograničnom gradu Francuske ga je prilično poslužio shodno tome da mu je u prvom kolu "namestio" srećnog gubitnika Matea Martinoa (danas, 15.30 časova).

Interesantno je i to da bi Dominik skoro sigurno do samog polufinala igrao protiv francuskih tenisera, ali je sada bitno proći prvu prepreku koja bi u ovakvoj konstalaciji trebalo da bude laka.

Za skoro 200 mesta je Martino ispod austrijskog tenisera i sa svoje 24 godine nije uspeo da se probije u sami krem "belog" sporta.

Najveći skalp Francuza u proteklih skoro pola godine jeste protiv Dominika Strikera koji je na samom rubu Top 100, ali su ga svi ostali iz te branše jako lako pobeđivali kada u žrebu nabasaju na njega.

Sa druge strane, kao što je već rečeno, Tim uspeva da dođe do daha, da poveže neke lepe pobede u poslednje vreme.

Došao je na Masters u Parizu sa namerom da pokaže koliko god ima i može, a onda je naređao Lorenca Sonega, Kristofera O'Konela i Stana Vavrinku, da bi ga pre osminu finala izbacio Holger Rune.

Dominik i Mateo se do sada nisu sastajali, ali čini se da igraju i pokušavaju u različitim branšama tenisa.

Zato će Austrijanac biti veliki favorit i teško će se išta drugo desiti osim sigurnog prolaska u drugu rundu turnira u Mecu.

Naš tip: Dominik Tim - Mateo Martino H1 (1.60)

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA