≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Igrao u Banjaluci, poreklom sa Bliskog istoka, a Nadal mu uzor: Da li ćemo videti to čudo koje najavljuju?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iskustvo je na strani Francuza, igrao je i glavni žreb US Opena gde je prošao prvo kolo, a nakon toga je pokupio neke dobre pobede

  • 0
Abedala Šelbajh Foto: Profimedia

Abedalah Šelbajh je jedan od onih tenisera koji privlače pažnju samim egzotičnim poreklom, jer je "beli" sport u njegovom Jordanu ko zna koja rupa na svirali. Mladić sa velikim potencijalom je zaokupio pažnju mnogih analtičara već na početku ove sezone, ali je njegov rast usporio, pa se ponovo očekuje da zasija u jednom momentu i zaista potkrepi dobre glasove koji se čuju o njemu.

Šelbajh trenutno zauzima 215. poziciju na planeti, a na ivici je da se plasira u osminu finala turnira u Mecu. Na tom pohodu, od 16 časova, stoji mu domaći teniser Igo Gaston koji je više nego duplo bolje rangiran od njega.

Interesantno je da se Abedalah već predstavio na ATP sceni, i to u Banjaluci gde je uspeo da se plasira u glavni žreb naređavši Fabiana Marošana (Mađara koji je nešto pre toga savladao Karlosa Alkaraza), Lukasa Klajna i Eliasa Imera.

Nakon toga, naišao je na Miomira Kecmanovića koji je bio u dobroj formi, te je u osmini finala položio reket bez osvojenog seta.

Iako su mnogi očekivali da će nakon tog uslediti samo napredak, stvorila se jedna stagnacija koja je krenula u jedan blagi pad. Igrao je po nešto slabijim turnirima, na Grend slemove nije ni pomišljao, a u oktobru se vratio u Evropu kako bi svoj uspon, ako može, nastavio.

Shodno tome da mu je tek 19 godina, nema sumnje da je još mnogo vremena ispred njega, ali se čini da nije do kraja ove sezone spreman da napravi novi iskorak.

Sigurno da će na zimskoj pauzi razmisliti o daljim koracima, radi se o jednom od najtalentovanijih na turu, ali je u ovom momentu Gaston dosta jači, i što se tiče papira i što se tiče morala.

Iskustvo je na strani Francuza, igrao je i glavni žreb US Opena gde je prošao prvo kolo, a nakon toga je pokupio neke dobre pobede u vidu Artura Rinderneča i Jana Lenarda Štrufa u Antverpenu.

Pre Meca je došao do polufinalu Čelendžera u Brestu, tako da je vrlo zagrejan da napravi iskorak i na drugom francuskom turniru. Svakako, kao što je rečeno, za Šelbajha ima još vremena.

NAŠ TIP: Abedalah Šelbajh - Igo Gaston 2

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA